4 uçaksavar, 6 ağır makineli tüfek, 4500 fişekle gelmişler

Güncelleme Tarihi:

4 uçaksavar, 6 ağır makineli tüfek, 4500 fişekle gelmişler
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 21:23

İSTANBUL’da 15 Temmuz’da Fenerbahçe Orduevi’nin işgal girişimiyle ilgili iddianame tamamlandı. 194 sayfalık iddianamede, işgal girişiminin günler öncesinden yapılan toplantılarla planlandığı belirtildi. 15 Temmuz günü, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu’nun talimatı üzerine Yarbay Fatih Karakaya’nın emriyle, Üsteğmen Kayhan Korkmaz komutasında 3’ü uzman çavuş olmak üzere 40 askerin 4 zırhlı araçla Fenerbahçe Orduevi'ne gittikleri anlatıldı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İDDİANAMEDE

Orduevinin önüne 22.58’de ulaşan darbeci askerler ve araçların orduevinin girişine konuşlanarak silahlı şekilde dışarıya çıkıp tertibat aldıkları belirtildi. İddianamede, herhangi bir olay yaşanmadan 04.00’e kadar bekleyen darbecilerin ikna edildikten sonra silah ve mühimmatlarını geldikleri araçlara bıraktıkları ardından orduevine girdikleri kaydedildi. İddianamede darbeci askerilerin orduevi önünde silahlı şekilde dizilişleri ve orduevindeki rütbelilerin ikna çabalarını gösteren fotoğraflara da yer verildi. İddianamede, darbecilerin Fenerbahçe Orduevi'ne 4 adet uçaksavar silahı, 6 adet MG-3 ağır makineli tüfek, ile 30 adet de piyade tüfeği ve bu silahlara ait 4 bin 500 adet fişekle gittikleri ifade edildi.

4 uçaksavar, 6 ağır makineli tüfek, 4500 fişekle gelmişler

Haberin Devamı

İddianamede şüpheliler üzerinde ele geçirilen dijital materyallerden elde edilen bilgilere de yer verildi. Üsteğmen Kayhan Korkmaz’ın darbe girişiminde Acıbadem muhtarı Mete Sertbaş’ı şehit eden, daha sonra da öldürülen darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir ile 8 kez telefon görüşmesi yaptıkları ve mesajlaştıkları ortaya çıktı. Mesajlarda, darbeci Yüzbaşı Karabekir’in Üsteğmen Korkmaz’dan mühimmat takviyesi istediği ve, "Üstlerine sık" yazdığı ancak Korkmaz’ın bu yazılanlara cevap vermediği belirlendi.

İddianamede 1’i üsteğmen, 3’ü uzman çavuş 40 asker hakkında ‘Darbeye teşebbüs’ suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Şüpheli Korkmaz için, ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’, diğer şüpheliler için ise, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek’ suçundan 15’er yıla kadar hapis talep edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!