4 takımı tribüne gönderdi

Güncelleme Tarihi:

4 takımı tribüne gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 01:47

Portekizli ilk 11’e girecek. Bu yüzden yeni transfer Chedjou, Amrabat ve Dany ile birlikte forma giyemeyecek. Topa vurması zor görünen bu üç oyuncuya ödenen bonservis bedeli ise dört Süper Lig takımının değerinden daha fazla.

Haberin Devamı

TRANSFERİYLE büyük yankı uyandıran Bruma, Galatasaray’da sıkıntı yaratan 6+0+4 kuralı nedeniyle taşları da yerinden oynatacak...

Portekizli oyuncunun ilk 11’e girmesiyle tribündeki Nordin Amrabat ve Dany ikilisinin yanına yeni transfer Chedjou da eklenecek.

Kontenjan sorunu nedeniyle sarı kırmızılıların bir anlamda üç oyuncu için ödediği toplam bonservis bedeli olan 18.2 milyon Euro tribünde oturacak...

Bu bedel aynı zamanda Spor Toto Süper Lig’deki 4 takımı da sollayan bir miktar. Bruma özetle şu an için ikinci plana düşen üç oyuncuyla birlikte Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Sanica Boru Elazığspor ve Akhisar Belediyespor’u da tribünde göndermiş olacak.

SAHADA KATKI VERECEK AMA...

19 YAŞINDAKİ Portekizli genç yeteneğin, transferi sahada sarı kırmızılı takıma pozitif katkı yapacak olsa da madalyonun öbür yüzüne bakarsak sıkıntı da yaratacak.

Fatih Terim’in tam iki aydır ısrarla alınmasını istediği Bruma, Galatasaray’ın kanat organizasyonlarına hız, ivme kazandıracak. İmparator, genç yeteneğe forma şansı tanıyacak onu bir anlamda tecrübeli bir oyuncu haline getirecek.

Ancak, Bruma’nın ilk 11’e monte edilmesiyle sezon başında Lille Kulübü’nden 6.3 milyon Euro bonservis bedeli ile büyük umutlarla transfer edilen Aurelien Chedjou, kontenjana takıldığı için yedek kulübesinde dahi oturamayacak.

Haberin Devamı

İLK 11’DEKİ 6 YABANCI BELLİ

KALEDE Muslera, sağ kanatta Eboue, orta sahada Melo ve Sneijder, forvette de Drogba ile birlikte solda şans bulacak Bruma ile ilk 11’deki 6 yabancı kontenjanı doluyor. Bu durumda Chedjou ile Amrabat ve Dany de mecburen tribünde olacak.

İlk 11’deki 6 vazgeçilmez yabancı cezalı ya da sakatlık sorunuyla karşılaşmadığı sürece, tribündeki üçlünün sahaya inmesi zor görünüyor.
6+0+4 kuralı nedeniyle bonservisine 8.6 milyon Euro ödenen Amrabat, 3.3 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Dany ve 6.3 milyon Euro’ya Galatasaray’a imza atan Chedjou’yla bir servet sahada değil, tribünde olacak.

Drogba ve Sneijder’in forma giydiği takıma gelmemezlik yapamazdım

Bruma, “Galatasaray’da ünlü iki yıldızın yanısıra Fatih Terim’in olması Türkiye tercihimde benim için önemli rol oynadı” dedi.

Haberin Devamı

G.SARAY’ın Portekiz’in Sporting Lizbon takımından transfer ettiği Bruma, sarı kırmızılı formayı giyeceği için çok mutlu olduğunu belirtti, önemli bir camiaya geldiğini söyledi.
GSTV’ye konuşan genç yetenek, Galatasaray’ı tercih etmesinde Fatih Terim’in önemli rol oynadığını belirterek, “Çok önemli bir camiaya imza attığımı düşünüyorum. Galatasaray’a yardımcı olmak istiyorum” dedi.

BAŞARIYI ONLARLA YAKALAYACAĞIM

YILDIZ isimlerle forma giyeceği için mutlu olduğunu da ifade eden Bruma, “Drogba ve Sneijder’le beraber çok önemli oyunculara sahibiz. İkisinin olduğu bir takıma gelmemezlik yapamazdım. Onlarla beraber bir başarı yakalama şansım olacak. Zaten Galatasaray’ı seçmemdeki en büyük etkenlerden birisi buydu. Drogba ve Sneijder’den hem futbolcu hem de insan olarak öğreneceğim çok şey olacak” diye konuştu.

İmza 5 yıllık

Haberin Devamı

G.SARAY, Bruma ile 5 yıllık anlaşma yaptı. Bruma için S.Lizbon’a 10, oyuncuya da imza ücreti olarak 1 milyon Euro ve 5 sezon için de toplam 5 milyon 600 bin Euro ödeneceği bildirildi.

HOCASIYLA TANIŞTI

GALATASARAY’ın genç starı Bruma dün sabaha karşı İstanbul’a geldi. Beraberinde 10 bavul getiren Portekizli oyuncu, uçaktan indikten sonra öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçti.

Saray’da tek forvete dönüş

G.Saray’da son iki deplasmanda kaybedilen 4 puanın ardından, Fatih Terim sistem değişikliğine gidecek. Tek forvet dönemi başlayacak.

İMPARATOR, “Real Madrid maçına kadar oyun sistemini oturmalıyız” dedi, Bruma’nın transferi sonrası yeniden tek forvetli düzene dönmek için düğmeye basıldı. Galatasaray’da bu durumda yine Burak Yılmaz’a kulübe yolu gözüktü. Şampiyonlar Ligi’nde 17 Eylül’de Real Madrid ile oynanacak maçta Cimbom tek forvetle oynayacak.

Haberin Devamı

Kalabalık orta saha

BRUMA’nın gelişi ile lejyoner sayısı 9’a çıkan Galatasaray’da taktiksel plan yeniden organize edilecek. Fatih Terim, kalabalık orta saha ve Sneijder’in bitirici özelliğiyle rakibi etkisiz hale getireyi planlıyor. Nitekim, Eskişehir maçının ikinci yarısında da tek forvetli sistemle daha iyi oynayan Galatasaray’ın bu görüntüsü Terim’in bu kararı almasında etkili oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!