4 sözde 'emir' daha ölü

Güncelleme Tarihi:

4 sözde emir daha ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 23:05

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, El Bab ve kuzeydoğusundaki Bzagah’ta 65 DEAŞ hedefini vurdu. Hava taarruzları ile çatışmalarda 51 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen DEAŞ’lılar arasında, Rakka’dan gelip propaganda faaliyetleri yürüten örgütün sözde 4 emirinin olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

FIRAT Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de El Bab ve çevresindeki operasyonları sürüyor. Türk savaş uçakları önceki gün El Bab ve kuzeydoğusundaki Bzagah’ta 65 DEAŞ hedefine yönelik hava harekâtları sonucu terör örgütünün üst düzey yönetimine ağır darbe vurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre hava taarruzları ile DEAŞ’lı teröristlerin barınma amaçlı kullandığı 56 bina ile 3 karargâh binası vurularak imha edildi. Hava taarruzları ile çatışmalarda toplam 51 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi.

PROPAGANDA İÇİN
Öldürülen DEAŞ’lılar arasında sözde 4 emirin de olduğu belirlendi. Bu emirlerin TSK’nın operasyonları sonucu El Bab’da ağır darbe alan DEAŞ’ı yeniden canlandırmak, propaganda faaliyetleriyle çatışmaların teröristlerin lehine devam ettiği algısı yaratmaya çalışan Rakka’dan gelmiş üst düzey örgüt yöneticileri olduğu tespit edildi. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri de hava harekâtına devam etti. ABD’nin ‘Tank Avcısı’ olarak bilinen A-10 tipi hava taarruz uçaklarıyla gerçekleştirdiği 8 ayrı hava harekâtında 2 savunma mevzi ile 2 silahlı araç imha edildi.

EL BAB’DA ÖLÜMLER ARTTI
DEAŞ teröristlerinin El Bab’da mahsur kalan sivil halkı camilere toplayıp Fırat Kalkanı Harekâtı’nı icra eden Türk birliklerine yönelik yaptıkları saldırıları izlettirerek propaganda yaptıkları da tespit edildi. Kentte hastane imkânlarının son derece yetersiz olduğu, insanların normalde kolayca tedavi edilebilecek yaralanma ve hastalıklar nedeniyle hayatlarını kaybettiği bildirildi.

ESAD GÜÇLERİ GELİYOR
Bölgedeki Türk askeri kaynakları, Hürriyet’e yaptıkları değerlendirmede, Esad’a bağlı rejim güçlerinin El Bab’ın güneybatısından kente doğru bir hareketlilik içinde olduklarını doğruladı. Esad ordusu ile TSK güçlerinin şu an için karşı karşıya gelme durumunun olmadığı öğrenilirken, DEAŞ’ın El Bab’ın güneyindeki yığınaklarını kuzeye doğru çekmeye başladığı, Esad rejimine karşı fazla mukavemet göstermediği bildirildi. Bir yetkili, “DEAŞ, Esad güçlerine ve PYD’ye karşı fazla direnç göstermiyor. Bunu bilinçli yapıyor. Amacı Türk askeri ile Esad güçlerini karşı karşıya getirmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!