4. Sanayi Devrimi İstanbul’da tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

4. Sanayi Devrimi  İstanbul’da tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 21:47

DÃœNYA Ekonomik Forumu’nun bir inisiyatifi olan Global Shapers Community Istanbul Hub, Zorlu Holding’in ana sponsorluÄŸunda ‘Türkiye’de 4. Sanayi Devrimi’ konulu bir panel gerçekleÅŸtirdi. Ä°ÅŸ dünyası, bakanlık, sivil toplum ve akademi dünyasından paydaÅŸların katılımı ile gerçekleÅŸen etkinlikte, Vestel Ventures Yönetim Kurulu Ãœyesi Cengiz Ultav, Allianz Türkiye Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cansen BaÅŸaran-Symes ve Global Shapers Community Istanbul Hub Küratörü Onur Türk’ün açılış konuÅŸmalarında teknolojik dönüşümün gelecek açısından önemine dikkat çekildi.Â

Haberin Devamı

Ekonomide büyüme, istihdam ve dijitalleşen sanayide geleceğin konuşulduğu ilk oturumda, Siemens Türkiye, Microsoft Türkiye, Arçelik, Kare Yatırım, ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden temsilciler yer aldı. Ardından, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Bosch Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ve TİNK’den temsilcilerin katılımı ile eğitimde paradigma değişimleri ve üniversite-sanayi işbirliğinin ele alındığı ikinci oturum ile devam etti. Teknolojik dönüşümün birey ve toplum temelinde ele alındığı son oturumda ise, McKinsey&Company, KAGİDER, TTGV, Türkiye Vodafone Vakfı ve Eğitim Reformu Girişimi’nden temsilciler ile cinsiyetler arası uçurumun teknoloji zemininde giderilmesi için alınabilecek önlemler, eğitimde atılabilecek yeni adımlar ve şirket yöneticileri için teknolojiye kurumsal yaklaşım önerileri konuşuldu.

Haberin Devamı

Etkinlikte, öne çıkan ileriye yönelik adımların proje olarak ele alınması ve devamlılığın sağlanması üzerinde duruldu. Ekonomi ve sanayi alanında, tüketici, ürün ve değerler dinamiğinin yeniden dizayn edileceği, istihdam konusunda nitelikli bireyler yetiştirmenin öncelikli olduğu vurgulandı. 4. Sanayi Devrimi ile birlikte eğitim sisteminde söz konusu ihtiyacın kutunun dışında düşünebilen ve bilimsel çalışmalara öncülük edebilen bireyler olduğunun altı çizildi. Doğan TV Grubu’nun medya partnerliğini üstlendiği etkinlikte, Global Shapers Community Istanbul Hub’ın kurucu üyelerinden milli basketbolcu Sinan Güler’in girişimcisi olduğu Güler Legacy yan sponsor olarak destek sağladı. Panelde ise, CNN Türk TV’den Ahu Özyurt ve Habertürk TV’den Global Shapers Community İstanbul Hub üyesi Afşin Yurdakul moderatörlük yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!