4 saat 17 dakikalık maç Del Potro'nun

Arjantinli Del Potro’nun ABD’li rakibini yendiği karşılaşmanın 10-8’lik son seti 77 dakika sürdü.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası’nın 2. tur maçlarından biri tam anlamıyla tenis ziyafetine sahne oldu. Erkeklerde Arjantinli Martin Del Potro ile Amerikalı James  Blake’in mücadelesi, tam anlamıyla “günün maçı” deyimini hak etti. Karşılaşmayı 4 numaralı seribaşı Del Potro 6-4, 6-7, 5-7, 6-3 ve 10-8’lik setlerle 3-2 kazandı.
Ancak Hisense Arena’da oynanan maç, tamı tamına 4 saat 17 dakika sürdü. Servislerde daha başarılı olduğu gözlenen Del Potro 19 ace ile oynadı. 33 yaşındaki rakibi Blake ise 16 ace yaptı. Arjantinli’nin 9, ABD’li raketin de 4 çift hatayla tamamladığı karşılaşmanın, son seti de başlı başına 77 dakika sürdü.
Kirilenko sürprizi
Avustralya Açık’ın en erken sürprizi ise, tek bayanlarda Maria Sharapova’nın ilk turda elenmesi oldu. 14 numaralı Rus tenisçinin, yine aynı ülkeden Maria Kirilenko’ya yenilmesi magazincileri de üzdü. Çünkü Sharapova ’nın kortlarda giydiği kıyafetler onların ilgi odağı.
Justin Henin ise, 20 aylık aradan sonra 5 numaralı seri başı Rus Elena Dementieva’yı yenmesi ile ne kadar büyük bir tenisçi olduğunu gösterdi. Diğer Belçikalı Kim Clijsters de bu turnuvada çok iddialı. İki tenisçi çeyrek finalde karşılaşabilir. Turnuvanın en tepesinde olan Serena Williams’ın gidişatı tekrar bir final oynayabilir havasında.
Federer eskisi gibi değil
Yeniden erkeklere dönersek, Roger Federer ilk turlarda bile eski hâkimiyetinden uzak. En azından şimdilik. Sürpriz olmadığı takdirde Federer, çeyrek finalde olası ev sahibi Llyton Hewitt veya İspanyol David Ferrer‘e karşı ilk önemli sınavını verebilir. Rafael Nadal ise temkinli ve her puan öncesi %100 konsantre olarak oynuyor. Onun tarafında Ivo Karloviç, Ivan Ljubicic, John Isner gibi çok sert servis atabilen tenisçiler var.

Haberin Devamı

Teşekkürler Marsel

MARSEL İlhan, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın 2. turunda Şilili 11 numaralı seribaşı Fernando Gonzales’e, 6-3, 6-4 ve 7-5’lik setlerle boyun eğdi. Ancak Marsel’in başarısı, Türkiye açısından çok önemli ve olumlu  bir tanıtım oldu. Geçen sene de ABD Açık’ta 2. tura çıkmıştı. Marsel istikrarlı oyununda düşüş yaşamadan, tenisini ilerletti ve bu sayede Türk tenisine yeni bir ivme kazandırarak genç sporculara da örnek oldu.

Haberin Devamı

500 milyon liralık müjde

AVUSTRALYA Açık’a destek ve aynı yerinde kalabilme müjdesi Melbourne şehrinin bulunduğu Victorya Eyalet Başkanı John Brumby’den geldi. Brumby, turnuva için 363 milyon Avustralya doları (yaklaşık 500 milyon TL) destek vereceklerini açıkladı. Bu bütçe ile açık kortlara ilave çatı, seyirci kapasitesinin artırılması gibi projeler gerçekleşecek. Ayrıca etkinlik 2036 yılına kadar Melbourne parkında sürecek.

Melis bir ilki gerçekleştirdi

MELİS Sezer, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda, gençler kategorisinde ana tabloda oynamaya hak kazandı. Garanti Koza’nın desteklediği sporcunun, ilk maçını kiminle oynayacağı cumartesi günü yapılacak fikstür toplantısı ile belli olacak. Club İstanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi oyuncularından olan ve ITF Junior sıralamasında 87’nci sıraya ulaşan genç yetenek, böylece Grand Slam’e ana tablodan başlayan ilk Türk tenisçi olacak.

Yazarın Tüm Yazıları