4 projeye 4 milyar

Güncelleme Tarihi:

4 projeye 4 milyar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 20:57

2017 yol haritasını belirleyen Dap Yapı İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında 4 milyar lira yatırımla 4 proje yapacak. Maslak’ta ‘uçan bina’ planlayan şirket, Beykoz ve Acıbadem’de lüks konut, Kartal’da da marina manzaralı rezidanslar    inşa edecek. 

Haberin Devamı

DAP Yapı önümüzdeki yıl 4 proje için düğmeye basacak. 2017’de 4 milyar lira yatırımla 4 proje hayata geçireceklerini dile getiren Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Ülke olarak 2016’da zor günler yaşadık. Kötü dönemi atlattık ve yola büyüyerek devam ediyoruz. Türkiye yoluna devam ederken iş adamları da durmamalı. Biz ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Tüm zorluklarla çalışarak yatırım yaparak mücadele edeceğiz. Şirket olarak da 2017 için 4 milyarlık yatırım planlıyoruz. Kartal, Maslak, Acıbadem ve Beykoz’da yeni projeler inşa edeceğiz” dedi.

Değişik mimarideki projeleri ile dikkat çeken Dap Yapı, Maslak’da ‘uçan bina’ planlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında büyük bir pasaj yerine konut ve ofis inşa edeceklerini belirten Ziya Yılmaz, “4 kolon üzerine oturan bina yapacağız. Yapı havada duracak, bir tek motoru eksik. Uluslararası 3 mimarlık ofisi proje üzerine çalışıyor 1.5 milyar yatırım yapacağız proje için hak sahipleri ile anlaşma süresi devam ediyor” dedi. Kartal’da 500 milyon yatırım yapacakları Teras Kule projesinde ise ön talep topladıklarını belirten Yılmaz, 2 marinanın ortasında yer alacak projede geniş teras alanlarına yer vereceklerini dile getirdi. Tera Kule projesi geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden mimar Zaha Hadid’in Kartal için hazırladığı dönüşüm projesi sınırları içinde yer alıyor. 

Haberin Devamı

LOJMAN YERİNE LÜKS KONUT

Şirketin Acıbadem projesi ise Emlak Konut GYO ortaklığı ile inşa edilecek. Geçen yıl Emlak Konut  tarafından satışa çıkartılan, Acıbadem’deki Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesini kazanan şirket 17 dönüm arsada lüks konutlar yapacak. Validebağ Korusu’nun yanında bulunan proje için 1.1 milyar lira yatırım yapacaklarını belirten Yılmaz, 2017’nin başında satışa sunacaklarını projede 350 konut planladıklarını dile getirdi. Beykoz’da ise 2 arazi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, büyük metrekareli 350 konut ve villa yapacaklarını kaydetti. 

4 BİN 250 EV VE OFİS TESLİM

SON 18 ayda 2 bin bağımsız bölüm teslim ettiklerini belirten Ziya Yılmaz, “2017 yılında 2 bin 250 bağımsız birim daha teslimi yapacağız. Taksim’de bal peteği mimarisi ile dikkat çeken projemiz Petek Residence’de teslimlere başladık. Kartal sahildeki İstmarina’da teslimler seneye yapılacak. Konutun yanı sıra AVM, hastane, okul olan projemizde şantiyede şimdi 2 bin 400 kişi çalışıyor. Satışlarda da yüzde 93’e geldik” dedi. Yılmaz, 2018 yılında da Polisan Holding ile Pendik’de 3 bin 500 konut ve 500 ofislik bir proje planladıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!