"4 gün sonunda 56 madalyaya ulaştık"

Güncelleme Tarihi:

4 gün sonunda 56 madalyaya ulaştık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 15:10

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 17. Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan sporcular ve federasyon başkanlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Mersin Hilton Oteli'nde düzenlenen organizasyonda sporcularla aynı masada yemek yiyen Bakan Kılıç, yemeğin sonunda yaptığı açıklamada, sporcuları başarılarından dolayı kutladı. İlk 4 gün sonunda kazanılan madalyalara dikkati çeken Suat Kılıç, "Daha müsabakalar devam ediyor. 4 gün sonunda 19 altın, 16 gümüş, 21 bronz ve toplamda 56 madalyaya ulaştık. 2009'da Pescara'da oyunların bitiminde 20'si altın olmak üzere toplamda 65 madalyamız vardı. Bu rakamların inşallah bir hayli üzerine çıkmayı başaracağız" diye konuştu.

"Cimnastik ve yüzmede aldığımız madalyalar Türk sporu adına gelecek vaat eden hamleler" diyen Kılıç, "Akdeniz Oyunları'nda tekvandoda da ilk kez Mersin 2013'de madalyalar kazandık. Demek ki şeytanın bacağını kırdık. O zaman disiplinle şımarmadan bu yola devam etmemiz lazım. İnşallah önümüzde daha da güzel süreçler gelecek" ifadelerini kullandı.

"Salonları taşıma seyirciyle doldurduğumuzu sanmayın"

Bakan Kılıç, oyunlarda salonların, sahaların dolduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti:"Mersin'de birinci günden itibaren başta üçte iki, beşte dört çoğunluk vardı. Son günlerde cimnastikte, voleybolda, güreşte oturacak tek boş sandalye yok. Olimpik hareketin olmazsa olmazı elbette ki olimpik sporcular, ama bir diğer olmazsa olmazı olimpik seyircidir. Salonları taşıma seyirciyle doldurduğumuzu sanmayın. Okul talebeleri yüzde 10'u geçmez. Salonlar, sahalar bugün Mersin'deki sporseverler tarafından doldurulmuş durumda."

Sporcuların her zaman yanlarında olacaklarını dile getiren Suat Kılıç, "Kendinize Avrupa ve dünya şampiyonalarını hedef olarak belirleyin, bizi her zaman yanınızda göreceksiniz. Hepinize başbakanımızın çok selamları var. Hepinizi gözlerinizden öpüyor ve tebrik ediyor" şeklinde konuştu. Bakan Kılıç, cimnastikte 3 madalya kazanınca katıldığı canlı yayında İstanbul'da biri Avrupa yakasında diğeri Asya yakasında olmak üzere 2 tane cimnastik salonu sözü verdiğini anlattı.

"İnsanlarımızın bizden beklediği artık sportif başarı"

Tesisleri ve organizasyonu yaptıklarını, halkın bundan sonra sportif başarı istediğini vurgulayan Kılıç, "Bu ülkenin kaynaklarıyla bu etkinlerleri, tesisleri yapıyoruz. İnsanlarımızın bizden beklediği artık sportif başarı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki Akdeniz Oyunları heyecanının, 2009'daki oyunlardan daha farklı olduğunu belirten Suat Kılıç, "O zamanki heyecan ile bu zamanki çok farklı. Çünkü kendi ülkemizde yapıyoruz. Devletçe milletçe organize olduk ve her şeyi biz yapıyoruz. Her şey Türk insanının gözünün önünde yaşanıyor. Açılış seremonimiz de biraz olimpiyat ayarında bir açılış seremonisi olunca bütün Türkiye olaydan haberdar oldu" diye konuştu.

Bakan Kılıç, son 3 haftadır Türkiye yaşanan bir takım hadiseler olduğunu belirterek, "Bir oradan bakın fotoğrafa, bir de gelin Mersin'den açılış seromonisinden başlayarak şu müsabaka salonlarındaki coşkulardan bakın. Bizim yani spor insanlarının temsil ettiği Türkiye, bambaşka bir Türkiye. Bizim aramızda ayrılık gayrılık yok. Biz hiçbirimizi ötekileştirmiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç'ın "Seksenler" dizisindeki rolü

TRT1'de yayımlanan "Seksenler" dizisinde rol alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın dizideki performansına ilişkin yapımcı Birol Güven, "Zaten kameralara ve Türkçeye çok hakim bir insan. Dili çok iyi kullanıyor. Bu becerisinden dolayı oyunculukta hiç zorlanmadı" dedi. Güven, İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına "Seksenler İstanbul 2020 Olimpiyatlarını destekliyor" sloganıyla destek veren dizide, spor yapan bir genci canlandıran Kılıç'ın rolündeki performansını AA muhabirine değerlendirdi.

Bakan Kılıç'ın tüm dizi senaristleriyle bir toplantı düzenlediğini anımsatan Güven, "Orada bizlere İstanbul Olimpiyatları hakkında bilgi verdi. Bizden destek istedi. Biz de seve seve kabul ettik" diye konuştu. "Sayın Bakan aslında sporun ve olimpiyatların dizilerde işlenmesini talep etmişti" diyen Güven, "Halkımızı spor yapmaya, yürümeye, hareket etmeye davet etmek istiyordu. Bunu da dizi karakterleri üzerinden yapmak istiyordu ama benim aklıma Bakan Bey'i de dizide oynatmak fikri geldi. Kendisine teklifte bulundum. Birkaç gün düşündü, sonra kabul etti" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç'ın oyunculuğunu değerlendiren Güven, "Zaten kameralara ve Türkçeye çok hakim bir insan. Dili çok iyi kullanıyor. Bu becerisinden dolayı oyunculukta hiç zorlanmadı" diye konuştu.

Birol Güven, dizinin hedefi kitlesinden beklentisine ilişkin şunları söyledi: "Seksenler dizisini milyonlar izliyor. Bakanımızla onları spor yapmaya yönlendirebilirsek ve İstanbul Olimpiyatları için bir algı ve en azından iyi seyirci olma bilincini oluşturabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz"

Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, İlker Ayrık, Serhat Kılıç, Berat Yenilmez ve Mehmet Elmas gibi sanatçıların yer aldığı dizinin Bakan Kılıç'ın rol aldığı bölümü henüz yayınlanmadı. Salı akşamları TRT1'de yayınlanan "Seksenler" adlı dizi, klasik bir Türk ailesi üzerinden seksenli yılları ve o günün değerlerini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!