4 bin TL’ye satılmıştı! Fatma Gül bebek için flaş karar

Güncelleme Tarihi:

4 bin TL’ye satılmıştı Fatma Gül bebek için flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:47

Muğla’da, ailesi 4 bin lira karşılığı başka bir aileye evlatlık olarak verildiği ortaya çıkan henüz 1 aylık Fatma Gül bebeğin, solunum yetmezliği nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’ndeki 9 gün süren tedavisi tamamlandı. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen bebek, devlet korumasına alındı.

Haberin Devamı

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de oturan 35 yaşındaki D.K. ve eşi 39 yaşındaki Z.K., 21 Mart’ta akşamı solunum sıkıntısı çektiği gerekçesiyle 25 günlük bebeklerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar bebeğin bacağında morluk tespit edince durumu hastane polisine bildirdi. Muğla Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Z.K.’nin "Evde doğum yaptığım için nüfustan geçici kimlik kartı çıkarttım" ifadesi vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Polis ekipleri, çiftin, bebeği 9 günlükken, Dalaman İlçesi’nde tanıdıkları 45 yaşındaki Ü.K. ve 43 yaşıdaki N.Ç. aracılığıyla ev kadını, 45 yaşındaki G.C.’den 4 bin liraya satın aldıkları belirlendi. Polis, D.K. ve eşi Z.K ile Ü.K., N.Ç. ve bebeğini sattığı belirlenen G.C.’yi gözaltına aldı. Bebeğin biyolojik annesi G.C. polisteki ifadesinde, şöyle dedi:

BİN TL KOMİSYON ALINDI

Haberin Devamı

"Dini nikahlı eşim A.K. ile yaşıyorum. Hamile kalınca herkesten sakladım. Çocuğumun doğum zamanı eşimle bakacak durumumuz olmadığı için tartıştım. Doğumu başka bir evde gerçekleştirdim. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bebeğimi komşum Ü.K.’nin tanıdığı bir aileye 4 bin liraya sattım. 1000 lirasını Ü.K. aldı."

D.K. ve eşi Z.K., çocuğunu sattığı öne sürülen anne G.C. ile buna aracılık ettiği belirtilen Ü.K. ve N.Ç., geçen 22 Mart tarihinde sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. D.K.’nın bebeği dövmedikleri yönündeki iddiası üzerine yeniden sağlık kontrolünden geçinilen bebeğin bacağındaki morluğun doğum lekesi olduğu anlaşıldı. D.K. ve Z.K.’nın evlatlık olarak aldıktan sonra ’Fatma Gül’ adını verdikleri bebeğin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’ndeki 9 gün süren tedavisi tamamlandı. Fatma Gül, bebek dün Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilerek, koruma altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!