4 bin kişiye iş ‘girişimi’

Güncelleme Tarihi:

4 bin kişiye iş ‘girişimi’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 23:19

Geleceği parlak iş fikirlerini destekleyip yol göstererek onları büyüten Endeavor Türkiye 8’inci yılında 4 bin kişiye iş imkânı sağladı Endeavor’un genel kurulunda ise başkanlığa yeniden Murat Özyeğin seçildi.

Haberin Devamı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ekonomik kalkınmayı desteklemek için ümit vaat eden işletme sahiplerini (etkin girişimcileri) seçip onlara yol göstererek büyümelerini hedefleyen Endeavor Türkiye’nin başkanlığına bir kez daha Murat Özyeğin seçildi.
Endeavor’un 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Endeavor Ağı buluşması ise önceki gün yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Özyeğin, başkan yardımcılığına da Emre Kurttepeli seçilirken Özyeğin bir yıl daha başkanlık yapacak, daha sonraki yıl başkanlığa Mynet’in kurucusu Emre Kurttepeli aday olacak. Endeavor’da bir genel kurul öncesinden gelecek başkanın ismi belirleniyor. Endeavor’un 18 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasına ise 4 yeni isim katıldı. Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu, Suudi Alj Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fady Jameel, Yemeksepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın ve TBWA Yönetim Kurulu Başkanı Cem Topçuoğlu da yönetim kuruluna girdi.
Murat Özyeğin Endeavor Türkiye’nin 2007 yılından bu yana toplam 47 şirketi temsilen 72 etkin girişimciyi seçtiğini, bunlardan 12 şirketin başarılı çıkış yaptığını, 26’sının da halen destek aldığını söyledi. Toplantı katılımcıları arasında başarılı çıkış yapan şirketlerin kurucuları Fatih İşbecer, Hakan Baş gibi örnekler de vardı.

YILLIK YÜZDE 25 BÜYÜME

Haberin Devamı

Özyeğin’in verdiği bilgiye göre, Endeavor 2013 yılı sonunda girişimcilerinin yönettiği şirketler yıllık yüzde yüzde 25 büyüme hızına ulaştı, 359 milyon dolarlık toplam ciro ve 4 bin kişiye istihdam yaratılmasına katkı sağladı. “Sadece girişimcilerimiz değil ama ekosistemdeki mentorlarımız, melek ve girişim sermayesi yatırımcılarımızın da her biri birer rol modeli oldu. Yolculuğumuzun başlarında senede bir girişimcilik etkinliğinde bir araya gelirken, artık günde iki-üç etkinlikte buluşabiliyoruz” diyen Özyeğin, Endeavor’un yaptıklarını 4 başlıkta özetledi:

“Tüm sektörlere yönelik sunduğumuz mentorluk desteğiyle girişimcilerimizin önünü açmak; girişimci hikâyelerini bir ilham kaynağı olarak şekillendirerek yeni adayları girişimciliğe özendirmek; Türkiye’nin girişimci gücünü kanıtlayarak yabancı girişimci sermayesinin dikkatini çekmek ve aynı zamanda yerel girişimci sermayesini harekete geçirmek; çarpan etkisi yaratmak üzere deneyim kazanmış girişimcilerin sonraki nesil girişimcilere mentorluk ve yatırım yapmalarına teşvik etmek.”

Haberin Devamı

Aralarında en başarılı Türkiye oldu

ENDEAVOR 22 ülkede, 60’a yakın şehirde bulunuyor. Toplantıda Endeavor’un yönetim kurulu üyesi olan Ali Koç, “Endeavor’un en başarılı olduğu ülkelerden biri Türkiye. Buradaki ekip bu işi çok iyi yapıyor” dedi. Endeavor birçok ülkede bir şirketin sosyal sorumluluk projesi ya da vakıf çatısı altında bulunurken Türkiye’de farklı iş alanlarından temsilciler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!