4 bin Çankayalı gezdi

Güncelleme Tarihi:

4 bin Çankayalı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 12:44

4 bin Çankayalı gezdi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi'nin 'Mutluluk Hepimizin Hakkı' sloganıyla Nisan ayında başlattığı kültür gezileri büyük ilgi görüyor. Şu ana kadar 4 bin Çankayalının katıldığı Amasra, Kapadokya, Eskişehir ve Konya gezileri için ikametgah kağıdı ile birlikte Çankaya Evlerine ve semt muhtarlarına başvurmak yeterli oluyor. 
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, söz konusu gezilerde önceliği imkanı olmayanlara verdiklerini belirterek, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla, mutluluğun herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Çankaya Belediyesinin “Mutluluk Hepimizin Hakkıö sloganıyla Nisan 2017'de başlattığı kültür gezileri büyük ilgi görüyor. Nisan ve Mayıs aylarında 4 bin kişinin yararlandığı gezilere Haziran ayında katılmak üzere şimdiden 1390 kişi kayıt yaptırdı. Çankayalıların yeni yerler görmeleri, şehir hayatının stresinden uzaklaşmaları, tarihi ve kültürel mirasları yakından tanımaları amacıyla Amasra, Kapadokya, Eskişehir ve Konya'ya düzenlen gezilere katılmak için ikametgah kağıdı ile birlikte Çankaya Evlerine ve semt muhtarlarına başvurmak yeterli oluyor.
Yıl boyunca gezilerden toplam 20 bin vatandaşın yararlanabilmesini amaçlayan Çankaya Belediyesi, söz konusu rakamın seneye 50 bin olmasını planlıyor.
REHBER EŞLİĞİNDE GEZİLİYOR
Vatandaşları, kayıt noktalarından alıp yine aynı yere bırakan Çankaya Belediyesi, araçta ikram ettiği kahvaltıların ardından vatandaşlara öğle ve akşam yemeğinde de gidilen yöreye özgü menüler sunuyor.
Gezilen yeri uzman rehber eşliğinde dolaşan vatandaşlar, camiler, türbeler, anıtlar, yapılar hakkında da ayrıntılı bilgi alarak kültürel bir yolculuğa çıkıyor.
'ÖNCELİK İMKANI OLMAYANLARIN'
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, söz konusu gezilerde önceliği imkanı olmayanlara verdiklerini belirterek, “Türkiye'nin farklı yerlerini görmek, yaşamın rutininden çıkmak moral kazandırıyor. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla, mutluluğun herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz' diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!