Harbiye'de Karadeniz rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Harbiyede Karadeniz rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 01:00

AVEA ve Hitt Prodüksiyon ortaklığıyla bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen AVEA Harbiye Açıkhava Konserleri’nde dün gece (10 Ağustos) Volkan Konak ile Karadeniz rüzgarı esti.

Haberin Devamı

KONSERDEN FOTOĞRAFLAR

 Kuzeyin Oğlu'nu bizimle birlikte izlemek isteyen o kadar çok kişi vardı ki, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yetmedi, yetemezdi de... Çünkü 4 bin 500 kişi kapasiteli Açıkhava'ya yaklaşık 6 bin kişi gelmişti ve merdivenler dahi tıklım tıklımdı. Konak'a ilgi tabii ki bir günde oluşmamıştı, yıllara dayanan bir süreçti Volkan Konak'ın müziğine duyulan sevgi. Kuzeyin Oğlu'na duyulan bu sevgi de bu gece taştı Açıkhava'dan...


Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin önü kalabalık. İzdiham büyük. Hepsi Volkan Konak’ın “jübilem” dediği konseri için. Aslında Londra’da alacağı bir aylık eğitimi öncesi verdiği son konser Konak’ın. Konser boyunca milliyetçi söylemleri, sempatik tavırları, stand up kıvamındaki konuşmaları ve teatral sahne duruşu ile binlerce insanı kendine bağladığının en güzel kanıtıydı bu. Hoş son albümünün satışlarının büyüklüğünden böyle bir seven kitlesi bekliyordum ama tüm merdivenleri görünmez kılacak ya da çocukların merdivenlerde şallara sarınıp uyuyacağı kadar sevildiğini değil... Kimler yok ki, Ali Ağaoğlu kız arkadaşıyla el ele girdi salona. Akrabaları, Karadenizliler, Egeliler, İç Anadolulular, Güneydoğu Anadolular... Liste böyle uzayıp gidiyor, tabii annelerinin kucağında uykusu gelen çocuklar...
SİZ BÜYÜK İNSANLARSINIZ
Saatler 9’u 7 geçerken sahneye çıkıyor orkestrası. Kemençeyi eline alan Selim Bölükbaşı başlıyor “Dursun Kaptan Batumda”yla. Şarkı bitiminde bir ses duyuluyor. Sesi orada ama kendisi kuliste olan Volkan Konak, “Sevgili dostlar bu akşam kuzeyin çocuklarının destanını dinleyeceksiniz” diyor ve anlatıyor Karadenizli İsmail’in destanını. Bölükbaşı ikinci türküyü de çalıp söylerken şarkının ortasında Konak çıkıyor sahneye, ama ne çıkmak! Alkış kıyamet... Şarkı biter bitmez başlıyor konuşmasına, “Bitanelerim, bugün bir sorun var, 6000 kişi var salonda. Bu salon bu kadar kalabalığı görmedi. Bu teveccüh tesadüf değil. Buradakiler beni dinleyen büyük insanlar. Büyük insanlar da diğer insanlar gibidir. Özelliği, kendini önemser ve beğenir. Amerika'nın, CIA’in uşağı olmaz. Araba aldığında hayvan kanını plakasına sürmez, yere tükürmez, ambulansın peşinde takipçilik yapmaz. Özel meziyetleri vardır. Bazı insanlar, dinciliği, sağı-solu kullandı. Hayatımda nüfus kağıdına bakarak müzik yapmadım. Gözlere bakarak müzik yaptım. Ne yaptığınız önemli değil, çamaşırlarımız aynı güneşte kuruyorlar. Bana bu yeter. Biz ezberi bozduk. Çorbanın tuzuna bakma sırası bizde” dedi.
KORKAKLARIN İSTEKLERİ
CESURLARIN PROJESİ OLUR
“Göklerde Kartal Gibiyim”i söylerken alkışlar çığlık oluyor. Ceketi çıkarıyor bu coşkuyla kolları kıvırıyor her zamanki gibi. “Bugün pazartesi. Bu kadar insan nasıl geldiniz? Size bir sır vereyim mi, verdiğiniz para umrumda değil. Bu verdiğiniz emek var ya, bu yeter. Bu akşam mutlu etmeden sizi buradan göndermem. Benim zaman içinde elbette fikirlerim olmuştur. Korkakların istekleri. Cesurların projeleri olur” diyor. "Yarim Yarim" geliyor peşi sıra. Alkışlar o kadar güçlü ki mideme vuruyor, şiirini söylerken "kadını"na ağıt yakıyor. Gelen alkışlara Konak "Sütüm helal olsun size." diyerek karşılık veriyor.
Toplam yedi şarkı 45 dakikada söylenebilirken "Dertliyim Kederliyim"e sıra gelince muhteşem bir Selim Bölükbaşı kemençe solosu başrole çıkıyor. Konak, "Güle Güle Kazım" parçasını seslendirirken kendini tutamayarak "Kazım'ı çok özledim" diyor. "Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim" parçasını önce İngilizce sözlerle okuyan "Bana babaannem öğretti" diyen Konak, bir gün yine bu şarkıyı seslendirirken Fatih Erkoç'un tepkisini de anlattı, "Volkanım çok güzel söylüyorsun da ben hiçbir şey anlamadım, hoş biraz İngilizcem de var ama..."
"Akıyor Taşlı Dere" boyunca 6000 kişi omuzlardan ayaklara hareketlendi. "Haydi kızlar İtalya'ya gidiyoruz şimdi Ege'den" diye orkestrasına direktif veren Konak, "Selvi Boylum Al Yazmalım"ı çaldırdı. Nazım Hikmet'in "Tahir ile Zühre Meselesi" şiirini seslendirdi, o duygulu, titreyen sesiyle. Seyirciler en çok Cerrahpaşa'yı istiyor. "Okuyacağım" diyor, "Sabırlı olun..." ve sonunda seslendiriyor parçayı. Gözleri nemleniyor, ağlamaklı oluyor. "Bu eser bende travma yarattı" diyor, dinleyenlerin durumu da ondan pek de farklı değil. "Nemli gözlü olmanızı seviyorum" diyen Konak, sahneyi terketse de yoğun alkışa dayanamlayarak bis için geri geldi. "Bu şarkıdan sonra gidiyorum, dışarıdakiler için de kolon koyduk..." dedi finali yine "Yarim Yarim" ile yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!