4 arkadaş tasarım atölyesi kurdu

Güncelleme Tarihi:

4 arkadaş tasarım atölyesi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 11:13

4 arkadaş tasarım atölyesi kurdu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun yağlı boya rölyef kursunu başarıyla tamamlayan 4 kadın girişimci, Isparta'da bir araya gelip tasarım atölyesi kurdu.
Yaklaşık 10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun kursuna katılan 4 arkadaş, yıllar sonra peşinden koştukları hayallerine kavuştu. Eğitim gördükleri mesleklerini yapmayıp atölye kuran 4 kadın girişimci, Isparta'da bir ilki başardı. Medine Bardak, harita teknikeri Rabia Gülata, ziraat mühendisi Esma Anlı ile İngilizce öğretmeni Sümeyye Gülata, kursların ardından devam eden arkadaşlıklarını kentin ilk tasarım atölyesini kurarak taçlandırdı.
Kadın işletmeciler, "Isparta'da bu alanda ilk tasarım atölyesi kurduğumuz için mutluyuz. Bu konseptte ilki başardık. Halk Eğitim Merkezi'nin kursuna katılmıştık. Yağlı boya ve rölyef kursunda kendimizi sürekli geliştirdik. Oradaki birliktelik Isparta'nın tasarım atölyesini kurmamıza vesile oldu" dedi.
Atölyede ahşap ve cam boyama ile geri dönüşüm uygulamaları yaptıklarını, bunları satışa sunup, kurslar düzenlediklerini anlatan işletmeciler, "Şu an talep çok iyi. Bunu beklemiyorduk. İnternetten siparişler veriyorduk. En azından 'bu işe girelim kendi eserlerimizi yapalım' dedik. Çok güzel sonuçlar ve tepkiler aldık. İşletmemize gelip görüp buradaki çalışmalarımızı yerinde görebilirsiniz. Isparta gelinleriyiz ve hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Güzel bir bahçemiz var. Onu da faaliyete geçirip sanat kafe yapmayı düşünüyoruz. Şubeleşmek ve kursiyer sayımızı artırmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!