4 adet kahve fincanı

RUMUZ: FİNCANRüyamda, evimizin salonunda bulunan vitrine bakıyorum.

Vitrinin içine 4 adet Türk kahvesi fincanı koymuşum. İkisini çok beğeniyorum. Bunların ayrıca, kurabiye tabağı benzeri tabakları da var. "Diğer ikisini birilerine veririm" diye düşünürken dikkatle incelemeye başlıyorum ve onların da aslında güzel olduklarını fark ediyorum. Kırmızı renkli olanda Arapça "Allah" yazıyor ve çok güzel el işi bir fincan olduğunu görüyorum. Bunun üzerine elden çıkarmaktan vazgeçip onları da saklamaya karar veriyorum.

YORUM: Eğer arkadaş çevreniz genişse, geleni gideni bol bir evde yaşıyorsanız ve evde konuklarınıza kahve ikram etme adeti ön plandaysa, rüyanız gün içerisinde yaşadığınız olayların ve yaptığınız sohbetlerin (konukların fincanları beğenmesi, kahveyi beğenmemesi vb) devamında gördüğünüz rastlantısal bir rüyadır. Ancak bu fincanların her biri, çevrenizde bulunan bir kişiyi sembolize ediyor da olabilir, özellikle üzerinde "Allah" yazısı olan fincan, dini inançları nedeni ile çevrenizde bulunmasını önemsediğiniz birisini simgeliyor gibi geldi bana. Tabii bu benim yorumum, asıl cevaplar sizde!

Kız arkadaşım yardım istiyordu

RUMUZ: DUMAN

Rüyamda, gece uykudan uyanıp su içmeye gidiyorum. O sırada kız arkadaşım sesi kötü gelen bir şekilde beni çağırıyor. Koridora çıkıp ışığı açmaya çalışıyorum ve ışık yanmıyor. Tam o sırada "Ölüyorum" dediğini duyuyorum ve yatak odasına giremeden uyanıyorum.


YORUM: Genel olarak, kişinin duyguları ve ruh halleri rüyada suyun halleri ile kendini gösterebilir. Sizin rüyanızda kız arkadaşınızı odada bırakıp, evin başka bir bölümüne su içmeye gitmeniz, tatmin edilemeyen duygu dünyanızı tamamlama ihtiyacı içerisinde olduğunuzu gösteriyor sanırım. Koridorda ışığı açmaya çalışmanız, rüyada koridorun, geçiş ve geçiş dönemi anlamına geldiği düşüldüğünde, kız arkadaşınıza gerçek duygularınızı açıklamak ve bu durumu onu en iyi şekilde rahatlatır ve aydınlatır (ışıkları yakmanız) halde yapmak için zaman kolladığınızı; ama ışıkların yanmaması ve arkadaşınızın "Ölüyorum" şeklinde bağırışı ise, bu zamanı bulamadan bazı şeylerin ortaya çıktığını veya çıkmak üzere olduğunu, ancak gereken düzenlemeyi henüz yapamadığınız için, kız arkadaşınızın bu olaydan çok fazla etkilendiğini ya da sizin öyle olacağını düşündüğünüzü gösteriyor.

Bir dip not: Bu olay ve duygular tam tersi (yorumda, sizin ve kız arkadaşınızın yer değiştirmesi anlamında) şekilde işliyor da olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları