4+4+4’e vekil takibi

Güncelleme Tarihi:

4+4+4’e vekil takibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 02:25

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, 4+4+4 eğitim sistemini incelemek üzere Ankara ve çevre ilçelerdeki okulları gezdi. Bilgehan, sistemle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, 4+4+4 eğitim sistemini incelemek üzere Ankara ve çevre ilçelerdeki okulları gezdi. Bilgehan, yetkililerden bilgi alırken veliler ile de görüştü. Bilgehan, CHP Ankara İl Başkanlığı Medya İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tane Özek ile birlikte Ayaş’a da uğrayarak yeni eğitim öğretim yılı açılışı sebebiyle Gazi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katıldı. Tören’e Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ayaş Kaymakamı Hasan Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Doğan, Garnizon Komutanı Eyüp Alemdar ile Ayaşlılar katıldı.

Dolu sınıflarda öğretmen yok

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Doğan ve Gazi İlköğretim Okulu Bayram Benlice’den yeni eğitim sistemi hakkında bilgi alan Bilgehan, gezi sonrası ise eğitim sistemi hakkındaki izlenimlerini anlattı. Sistemin apar topar başlatıldığını ifade eden Bilgehan, fiziki şartların yerine getirilmediğini ve birçok okulda öğretmen eksikliği olduğunu, öğrenci dolu sınıflarda öğretmen göremediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu çocuklar ne öğrenecek

Yeni sistemle çocukların ne öğreneceğinin merak konusu olduğunu kaydeden Bilgehan, ders kitaplarının belli olmadığını ve seçmeli derslerin de henüz tam olarak belirlenmediğini aktardı. Bazı okullarda fotokopiyle çoğaltılan kitapların okutulduğunu hatırlatan Bilgehan, “Bütün yük öğretmenler ve okul müdürlerinin omuzlarında çünkü bilmedikleri yeni bir sisteme başlıyorlar” dedi.

Bu sistem fire verdi

Velilerin beş yaşındaki çocuklarını okula göndermediğini hatırlatan Bilgehan şunları söyledi: “Bu eğitim sistemi beş yaşındaki çocuklarda yüzde 90 ile fire verdi, millet bu sistemi reddetti. Ailelerin özgür iradeleriyle beş yaşındaki çocukları okula göndermediği için bilinçlerinden dolayı kutluyorum. Ailelerin ders seçme konusunda da sağduyulu ve bilinçli davranacağından eminim. Biz dikkatle izlemeye devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!