3'üncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp: Yenileri gelecek

Güncelleme Tarihi:

3üncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp: Yenileri gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 11:36

3'üncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp: Yenileri gelecek

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BÜYÜKLER Dünya Güreş Şampiyonası'nda Greko-Romen stil 130 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, üçüncü kez Dünya Şampiyonluğu elde edip, 7 kez de Avrupa Şampiyonu olmanın verdiği sorumluluğu taşırken, kendisini keşfedip, yetiştiren hocalarını unutmadı. Kayaalp, "Yenileri gelecek' müjdesi verdi.
Yozgat'ın Kavurgalı köyünde 10 Ekim 1989 tarihinde dünyaya gelen Rıza Kayaalp, İlkokul eğitiminin ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı. Kendisini keşfedip, yetiştiren hocaları Mustafa Başer ve Mustafa Doğan'ı unutmayan milli güreşçi, Yozgat'a yaptığı her ziyaretinde hocalarıyla bir araya gelip, dertleşmeyi ihmal etmiyor. Hocalarının kendisini gibi daha bir çok milli sporcuyu yetiştirdiğini belirten milli güreşçi, "Olimpiyatta ikincilik, üçüncülük var, dünya ve Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Bunları olimpiyat altın madalyasının taçlandıracağını düşünüyorum. Yozgat'tan yetişen Nasuh Akar, Celal Atik gibi Olimpiyat, dünya şampiyonu büyüklerimiz var. Onlar gibi olimpiyatlarda da şampiyon olmak istiyorum. Rio'da ikinci olunca '2020'ye kadar seferberlik ilan ediyorum' demiştim. İlk yılımı Avrupa ve dünya şampiyonu olarak kapattım. Tokyo'ya kadar 3 Avrupa, 2 dünya şampiyonası var. Onları kazanıp, Tokyo'da da altın madalyayı boynuma takarak, bu işi zirvede bırakmak istiyorum. Bırakacağım diyorum ama altın madalya alırsam. Sonrasında ülke sporuna hizmet etmeyi hedefliyorum" dedi.
Kayaalp, Yozgat'ta ata sporumuz güreşe ilgi duyan çok sayıda gençlerin bulunduğunu, bu gençlerin keşfedilmesi noktasında, kendisini de keşfeden hocalarının büyük emeklerinin olduğunun altını çizdi. Kayaalp, "Yozgat'tan daha önce olduğu gibi bugün ve bundan sonraki dönemlerde de şampiyonlar çıkacaktır. Buna inanıyorum. Ben ve benim kuşağım nasıl bizden öncekilerin izinden gitmişlerse, bizden sonraki nesillerde bizlerin bıraktığı bayrağı zirveye taşımaya, zirvede tutmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.
unutmadı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!