38 yıllık aşk

Güncelleme Tarihi:

38 yıllık aşk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

41. sanat yılını kutlamaya hazırlanan Orhan Gencebay ile hayat arkadaşı Sevim Emre, Bodrum’daki evlerinin kapılarını geçtiğimiz günlerde Quality of Magazine’e açtı. İkili, dergiye verdikleri röportajda hem yıllara meydan okuyan aşklarını anlattı, hem Türkiye’nin önde gelen yıldızlarının Gencebay için hazırladığı tribute albümü...

Haberin Devamı

38 YILLIK AŞKIN FOTOĞRAFI

Altı yaşında keman ve mandolin dersleri alarak müziğe başlayan, Devlet Sanatçısı unvanlı Orhan Gencebay, 41. sanat yılını kutlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay Bodrum’da 60’ıncı yaşını kutlayan sanatçı, zamanın nasıl geçtiğini ise anlayamadığını söylüyor:
“41 yıl nasıl geçti, inanın hiç farkında değilim. Her şey göz açıp kapayıncaya kadar olup bitmiş gibi... Şükürler olsun, yaşadıklarımdan ve bulunduğum noktadan da hiçbir şikayetim yok. Binlerce kişinin ‘Orhan Baba’sı oldum ve bana öyle hitap etmeleri çok hoşuma gitti. Çünkü çok samimi bir yaklaşım. O ismi ben koymadım, sevenlerim yakıştırdı. ‘Baba’ evin temel direğidir, sevip koruyanı, kol kanat gerenidir ya, dolayısıyla bu çok gurur verici bir şey benim için.”

STARLARDAN USTAYA DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ     
Bu arada Poll Production tarafından hazırlanan Orhan Gencebay Tritube albümü de tamamlanmak üzere... Sezen Aksu, Tarkan, Ajda Pekkan, Hande Yener, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal, Nilüfer, Volkan Konak, Kutsi gibi birçok başarılı yorumcu, bu albümde bir araya geldi, Gencebay eserleri yorumladı. Albümün çıkış şarkısı olacak “Batsın Bu Dünya”yı ise tam 22 ünlü birlikte seslendirdi.
Usta sanatçı, “Orhan Gencebay’la Bir Ömür” adını verdiği albümüyle ilgili şunları söylüyor: “Tribute albümde 30 ünlü isim; dostlarım, evlatlarım, kardeşlerim, benim 30 eserimi kendi tarzlarında yorumladı. Herkes okuyacağı şarkıyı kendisi seçti. Eserlerim arasında nasıl ki ayrım yapamıyorsam, bu arkadaşlarım arasında da ayrım yapmam mümkün değil. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Berhudar olsunlar. Bana çok güzel bir duygu yaşattılar. Hatta bir anlamda doğum günü hediyesi oldu bu albüm... Bu duyarlılıklarından ötürü onur ve gurur duyuyorum.”

SEVİM EMRE: ORHAN’I İLK GÜNKÜ GİBİ SEVİYORUM
Beraberliğimizde 38 seneyi geride bıraktık. Orhan’ın beni en çok etkileyen yönleri efendiliği, insanlığı ve hayata bakışı... Sevgi dolu bir insan. Ara sıra beni sinirlendirse de onu hâlâ ilk günkü gibi seviyorum ve hiçbir şeye değişmem. Orhan’a “Aşkım” diye hitap ederim, Orhan’da bana “Yavrum” ya da “Sevim Hanım” der.

Haberin Devamı

ORHAN GENCEBAY: AŞKIN TARİFİ YOKTUR
Sevim Hanım’la hayat arkadaşlığımız neredeyse koca bir ömür... O yüzden bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Aşkın tarifi yoktur, aşk yaşanır. Biz de 38 yılı böyle geçirdik. Sevim’e olan aşkımı şarkı yaptım ama, biliyorsunuz. Altı sene önce yazdığım “Doğum Günü” isimli şiiri besteledim, klipte de birlikte oynadık: Bugün senin doğum günün/ Sana dargın olamam ki/ Şu gönlümü kırsan bile/ Kıran sensin diyemem ki/ Kaç yıl kaldı yaşanacak/ Doğum günü kutlanacak/ Değer mi kalp kırılacak/ Ben seni hiç kıramam ki...
                                

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!