37 yıldır karavanda

Güncelleme Tarihi:

37 yıldır karavanda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 16:03

Ankara'da yaşayan 80 yaşındaki emekli şoför Rafet Çetin, 37 yıldır tatillerini karavanda geçiriyor. 26 yıl römork karavanıyla Türkiye'yi gezen Çetin, 11 senedir de yılın 6 ayı yaşamını karavanda sürdürüyor.

Haberin Devamı

Şoför emeklisi 80 yaşındaki Rafet Çetin, 37 yıldır karavanda tatil yapıyor. Çetin, yıllarca taksicilik yaptığını belirterek 26 yıl boyunca tatillerde eşiyle römork karavanla Türkiye'nin tüm illerini gezdiğini anlattı. Emekli olduktan sonra 3 metre uzunluğunda içerisinde yatak, mutfak, oturma alanı bulunan bir karavan satın aldığını dile getiren Çetin, 11 senedir de yılın 6 ayını bu karavanda genelde Antalya'daki Konyaaltı sahilinde geçirdiğini söyledi. Çetin, eşinin rahatsızlığı nedeniyle beraber seyahat edemediklerini, eşine kızının baktığını ve gözünün arkada kalmadığını belirterek karavanıyla bazen Balıkesir Akçay ve Ayvalık taraflarına, bazen Isparta Eğirdir Gölü'ne gittiğini, bazen de Korkuteli'nde yaylaya çıktığını, bir süre kaldıktan sonra tekrar Antalya'ya geri döndüğünü ifade etti. "Karavanda yaşamak çok güzel bir şey, alışırsanız evde kalmazsınız" diyen Çetin, karavancılığın bambaşka bir şey olduğunu ve tamamen ağaç, yeşillik ve denizle iç içe olduğunu aktardı. 

Haberin Devamı

‘SICAKLIK ETKİLEMİYOR’

Çetin, her gün sabah saat 06.30'da kalkarak denize girdiğini, duşunu aldıktan sonra karavanında kahvaltı yaptığını anlatarak "Eğer hava serinse yürüyüş yaparım, sıcaksa karavanda yatarım. Bazen emekliler kahvehanesine giderim bazen de karavanda arkadaşlarla sohbet ederiz" dedi. Sürekli sahilde olduğu için sıcaklıktan etkilenmediğini, karavanın kapısını açınca da denizden serin hava geldiğini dile getiren Çetin, 6 ay boyunca rahat bir tatil yaptığını vurguladı. Elektriğini karavanın üstündeki üç güneş panelinde elde ettiğini belirten Çetin, "Paneller, sürekli aküleri dolduruyor. Akülerden gelen elektrikle buzdolabı, su pompası, televizyon ve ışıklar çalışıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!