37. suçları Ferit'i aldı

Güncelleme Tarihi:

37. suçları Feriti aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 11:33

Gülsuyu’nda 30 Eylül’de öldürülen, valiliğin dün izin vermesiyle Armutlu’dan vurulduğu yere götürülen ve Gazi mahallesinde toprağa verilen Hasan Ferit Gedik’i yaklaşık 3 bin kişi uğurladı.

Haberin Devamı

Baba İbrahim Gedik için yeniden özel izin çıkarıldı. Tüfek ve tabancalarla kortejin başında yürüyenler, intikam yemini etti. Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’i öldüren çetenin bir yıl içerisinde 36 suç işlediği ortaya çıktı.

ANNELER TAŞIDI

Gülsuyu’nda 30 Eylül’de öldürülen, valiliğin dün izin vermesiyle Armutlu’dan vurulduğu yere götürülüp Gazi Mahallesi’nde toprağa verilen Hasan Ferit Gedik’i yaklaşık 3 bin kişi uğurladı.

BABASI BU KEZ KELEPÇESİZ

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi Gazi Mahallesi Mezarlığı’na getirildiğinde, ring aracında bekletilen babası İbrahim Gedik de askerler eşliğinde araçtan indirildi. Ancak babanın elinde bu kez kelepçe yoktu. İbrahim Gedik kortejin başında yürüyen bir kişinin elindeki oğlunun fotoğrafını öptü. Sonra da tabutu taşıdı. Gazetecilerin mezarlığa girişine izin verilmedi. Gedik saat 18.30’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Maltepe’de hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için düzenlenen cenaze töreninin ardından kendisini bekleyen cezaevi aracına bindirilmeden önce konuşan baba İbrahim Gedik "Oğlum onuruyla mücadele vererek aramızdan ayrıldı. O benim canımdı, her zaman bana destek olurdu. Verdiği mücadelenin sonunda beni bıraktı gitti. Ben onu her zaman kızdırırdım ama o beni hiçbir zaman üzmedi. Çocukluğunu bile benimle geçiremedi. Ben uzun zamandır cezaevinde olduğum için hep parmaklıklar ardında karşılaştık. O benim her zaman ruhumda, bedenimde yaşayacak. Benim oğlum onursuzluk, kişiliksizlik yüzünden ölmedi. Mafya, çete gibi insanlarla karşı mücadele ederek onuruyla öldü. Ateş düştüğü yer yakar" şeklinde konuştu.

Hasan Ferit Gedik’in üzerinde bulunan giysilerin kaybolması yönünde sorulan soruya "Bilmediğim için yorum yapamıyorum" şeklinde yanıt veren baba "Ne söylesem yalan olur. Yalan söylemek Ferit’in babasına yakışmaz. Onları onursuz, adam gibi yaşamayan insanlara soracaksınız. Bana, zor şartlarda nasıl yaşanır, nasıl mücadele edilir, nasıl hayatta kalınır onu soracaksın. Onurlu yaşamak lafla olmuyor, yaşayarak öğreniliyor. Zor bedel ağırdır. İnsanlar bedelini ödediği zaman hayatın ne kadar acımasız olduğunu öğrenir" dedi.

Haberin Devamı

MASKELİ VE SİLAHLI YEMİN

Gedik’in cenazesi Gazi Mahallesi’nin girişinde cenaze aracından indirildi. Yürüyüş kortejinin başında, ellerinde uzun namlulu tüfek, pompalı tüfek ve tabancalar bulunan 7 kişi var. Edilen intikam yeminleri sırasında silahlar havaya kaldırıldı.

37'NCİ SUÇLARI

Hasan Ferit Gedik’in (21) Gülsuyu’nda öldürülmesinden hemen sonra, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Gülsuyu Mahallesi’ne düzenlediği ve 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokakta bulunan kanlı tabancanın çıkan çatışmada hafif yaralanan bir DHKP-C’liye ait olduğunu belirledi. Bu kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Hasan Ferit Gedik’e ait kanlı gömleğin polislerce alınarak delil karartıldığı iddiası ile ilgili polis, Gedik’in üzerindeki gömleğin hastanede müdahale eden hastane ekibi tarafından kesildiğini, bu ekip içindeki bir doktor tarafından da hastane içine giren kalabalık arasındaki bir kişiye verdiğinin belirlendiğini açıkladı.

SUÇ MAKİNELERİ

Polis ayrıca Hasan Ferit’i öldüren çetenin işlediği suçları da ortaya çıkarttı. Belirlemelere göre, çete 2013 yılı içerisinde yağma, öldürmeye teşebbüs, ölümle tehdit, öldürme kastıyla ateş açılması, polis süsüyle baskın, darp, çocuk alıkoyma, uyuşturucu madde kaçakçılığı, küçük çocukların suça sürüklenmesi, yargılamayı etkileme, sahtecilik, suç delillerini yok etme, adam kaçırma, polise silahlı saldırı suçlarına karıştı. Son eylemleri ise Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi oldu.

Haberin Devamı

CEPHANELİK GİBİ

Çete üyelerinin yaşadığı adreslerde bulunan ve Tuzla’da denize attıkları silahlar ise şöyle: 1 av tüfeği, 15 tabanca, elektro şok cihazı, 1 bıçak, 1 döner bıçağı, 3 biber gazı, 1 çelik cop, 15 fişek. Ayrıca çete üyelerinden toplam 1 kilogram esrar ele geçti.

1 YILDA 89 TORBACI

NARKOTİK Şube Müdürlüğü de Maltepe ve Gülsuyu’ndaki çalışma istatistiklerini açıkladı. Narkotik polisleri 1 yıl içerisinde 89 torbacıya uyuşturucu satmak ve bulunmuk suçundan işlem yapmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!