‘365 Gün Sinema’ Okuyucuyla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

‘365 Gün Sinema’ Okuyucuyla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 12:02

365 Gün Sinema Okuyucuyla buluştu

732 Filmin yorumlanmasıyla ortaya çıkan ‘365 Gün Sinema’ isimli kitap Tüyap Kitap Fuarı’nda okuyucuyla buluştu.
Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Pınar Tınaz ve arkadaşları Ferhat Aydın ve Murathan Nazik ile birlikte 365 Gün Sinema isimli kitabı yazdıklarını belirten kitabın fikir sahibi Hasancan Bakkallar, kitapta 732 filmi yorumladıklarını belirterek, “Yılın her günü için 2 film seçtik hepsini de yorumladık. Son güne de yetmezmiş gibi 2 tane daha yazarların özel seçimini ekledik. Yani tam 732 film yazdık. Bu kitap ayrıca Türkiye’nin en kapsamlı film seçkisine dönüştü” dedi.
Kitabı özel kılan kısmın içerisinde 732 filmin yorumlanması olduğunu belirten Bakkallar, kendisine en çok sorulan sorununda filmlerin hepsini izleyip izlemediği olduğunu belirterek, “ Filmlerin birçoğunu önceden izlemiştik. Fakat hatıralar bazen yanıltıcı olabiliyor. Evet çılgınlık sanırım ama hepsini izledik. Ayrıca kitabın bir diğer artısı ise her seçilen filmin bir nedeni var. Tarihsel açıdan yaşanan olaylar ile filmler birbirleri ile bağlantılı. Örneğin 29 Ekim 1960 yılında Muhammed Ali ilk profesyonel boks maçını kazanmış bizde buna bağlantılı olarak 2001 yapımı ALİ filmini seçtik” dedi.
Çikolata Yayın Evi tarafından yayımlanan ‘365 Gün Sinema’ içeriği dolayısıyla, Tüyap Kitap Fuarı’nı ziyaret eden sinemasever ve okuyucularında büyük beğenisini topladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!