36. Yeşil Bursa Rallisi start alıyor

Güncelleme Tarihi:

36. Yeşil Bursa Rallisi start alıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 16:36

1972 yılında kurulan ve Türkiye´nin en köklü otomobil sporları kulüplerinden birisi olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK), geleneksel Yeşil Bursa Rallisi´ni bu yıl 36. kez düzenliyor.

Haberin Devamı

 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası´nın 6.ayağı olan organizasyon, 22-23 Ekim tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Mavi Cin, Holiday Inn Bursa ve Technospray sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan 133,21 km’si özel etap toplam 482.96 km uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilecek olan organizasyon, 22 Ekim Cumartesi sabahı Çalı yolu Otopazarı girişinde yer alan Mavi Cin’deki teknik kontrol ile başlayacak.

Aynı gün saat 13:30’da Mavi Cin önünden verilecek seramonik start ile başlayacak rallide,  Dağgüney, Harmanalan ve Soğukpınar etaplarını kat edecek olan ekipler, saat 17.30’dan itibaren Nilüfer Açık Oto Pazarı otoparkında oluşturulacak Mavi Cin Seyirci Özel Etabı’nı geçecekler. Bursalı otomobilseverler bu etapta Türkiye’nin en hızlı pilotlarının performanslarını yakından izleme şansı bulacaklar… Servis alanı olarak da Mavi Cin otoparkının kullanılacağı rallinin ilk günü, ekiplerin saat 18.49’dan itibaren Görükle’deki Holiday Inn Bursa’da kapalı parka girmeleri ile son bulacak.

Haberin Devamı

23 Ekim Pazar sabahı 08:00’de yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, Dağgüney, Harmanalan, Soğukpınar ve Hüseyinalan etaplarını ikişer kez geçerek saat 17:18’den itibaren Holiday Inn Bursa’daki finiş tagına ulaşabilmek için mücadele edecekler. 23 Ekim Pazar günü ise 09.00, 10.00 ve 12.00 saatlerinde Mavi Cin önünden Soğukpınar ve Hüseyinalan etaplarına "ücretsiz" servisler kaldırılacak. Ayrıca Red Bull iki gün süresince DJ performansı ve sampling ekibi ile ralli heyecanına ortak olacak.

36.Yeşil Bursa Rallisi’nde sporseverler için de birçok sürpriz hazırlandı. 22 Ekim Cumartesi günü Mavi Cin Seyirci Özel Etabı öncesi saat 16.30’da Drift Academy İstanbul pilotları drift gösterisi gerçekleştirecek. Bursa’da ilk kez yapılacak Drift Show’da izleyenler heyecan ve aksiyon dolu dakikalar yaşayacaklar. Ayırca Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobili Volkicar bu organizasyonda Bursalılar ile tanışacak. 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Serkan YAZICI, saat 17.00’de seyirci etabında izleyenlere unutulmaz bir show sunacak...

Haberin Devamı

26 ekibin katılacağı rallide Bursa’dan da 5 pilot mücadele edecek. Ünal Şenbahar, Emir Şahin ile Pegasus Racing adına Fiat Abarth Punto S2000 ile start alacağı yarıştan maksimum puanla ayrılmayı amaçlıyor. Bursalı co-pilot Emire Cantürk de, Ercan Kazaz’ın sağ koltuğunda Bonus Parkur Racing adına Skoda Fabia S2000 ile podyumda yer almak hedefi ile start alacak. Neo Motorspor adına REVAR OTO sponsorluğunda yarışan Tezcan Dalfidan-Eda Özer ikilisi de sınıf 8’de bir kez daha podyum hedefliyor.  Sezonun bitimine iki yarış kala Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf 8 Birinciliği’ni matematiksel olarak garantileyen ikili, kendi evlerindeki yarışta genel klasmanda üst sıralarda yer almak istiyor. Türkiye Tırmanma Kategori 3 Şampiyonası'nda ikinciliği kazanan Burhan Anayurt ise Bülent Polat’ın co-pilotluğunda Peugeot 106 GTI ile mahalli klasmanda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Finiş podyumunda düzenlenecek ödül töreninde genel klasman ile sınıf birincilikleri haricinde, 2 çeker otomobil ile bireysel yarışan ve genel klasmanda en iyi dereceyi elde eden ekibe Technospray Özel Ödülü verilecek.

Türkiye Ralli Åžampiyonası’nın genel klasmanında ilk beÅŸ sırada yer alan pilotlar yaklaÅŸan 36. YeÅŸil Bursa Rallisi ile ilgili ÅŸunları söylediler:Â

Yağız AVCI (Castrol Ford Team Türkiye)
Eskişehir Rallisi'nden sonra tekrar asfalt zeminli bir yarış olan Yeşil Bursa Rallisi ile yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz hem pilotlar, hem de takımlar şampiyonluklarını bu yarışta garantileyebilmek. Tabi ki kazanmak da istiyoruz. Herkese şimdiden başarılar dilerim...

Haberin Devamı

Murat BOSTANCI (Castrol Ford Team Türkiye)
Yeşil Bursa Rallisi Castrol Ford Team Türkiye için bir formalite yarışı. Artık önümüzde bizi heyecanlandıran 2012 sezonu planlarına konsantreyiz. Bu sezonun genelinde olduğu gibi bu yarışta da risksiz ve güvenli bir tempoda giderek finişe gelmek ve gereken son birkaç puanımızı da toplayarak artık şampiyonluklarımızı ilan etmek istiyoruz.

Burak ÇUKUROVA (Bonus Parkur Racing)
Yüce Auto Skoda desteğinde Skoda Fabia S2000 ile start alacağımız Yeşil Bursa Rallisi'nin yeniden asfalt zemine dönmesi güzel olacak. Eskişehir Rallisi'nde olduğu gibi hedefimiz podyumun en üst basamağı... Co-pilotum Ünal Tezel ile beraber Ford takımıyla güzel bir çekişmeye gireceğime inanıyorum. Herkese kazasız belasız bir yarış dilerim.

Haberin Devamı

Ercan KAZAZ (Bonus Parkur Racing)
Yeşil Bursa Rallisi, takımımız Bonus Parkur Racing açışından düşünüldüğünden cok daha önem arzediyor. Öncelikle otomotivin kalbi olan bir şehirde organize ediliyor olması, ayrıca da yapılacak hataların şampiyonada telafisi olmayacağı için bence cok haddinden daha önemli bir yarış. Ben geçen yaris beraber yarışmaya başladığım yeni co-pilotum Emire Cantürk ile bu yarışta daha iyi bir uyum yaşayıp daha yarışın içinde olacagimizi umuyorum. İyi tanıtılacak bol süprizli, bol seyircili bir Yesil Bursa Rallisi'nde görüşmek dileğiyle...

Fatih KARA (Pegasus Racing)
Yeşil Bursa Rallisi 2008'de kazandığımız bizim açımızdan çok önemli bir yarış. Özellikle bu sene asfalt olması yarışı daha da önemli kılıyor. Bu sezon 2 çeker şampiyonasını ilk sırada bitirebilmemiz için, Eskişehir'deki puan kaybımızı telafi etmemiz ve bu yarışı kazanmamız gerekiyor. Ayrıca genel klasmanda da ilk 5 içerisinde yer almak arzusundayız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!