GeriSeyahat 36 saatte Washington
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Washington

36 saatte Washington

1912’de barış ve dostluğun simgesi olarak Japonya’dan başkent Washington’a gönderilen, Potomac Nehri kıyısına dikilen 3 bin süs kirazı ağacı geçen hafta çiçeklendi. Dünyanın en büyük sakura festivallerinden biri başladı. Konser, yarışma ve tadımları 13 Nisan’da meşhur Kiraz Çiçeği Festivali Yürüyüşü izleyecek. Bu şölen sırasında şehrin müzelerini, sanat galerilerini, restoranlarını keşfedebilirsiniz.

Cuma

18:00

House party
Eighteenth Street Lounge’ın tabelası yok. İndirimli Yatak Servisi’nin yanındaki merdivenlerden iniyorsunuz. Birkaç katlı eğlence merkezinde kadife kaplı kanepe ve şömineli odalar birbirini izliyor. Baharda arka bahçesinde iş çıkışı saatinde bankacılar, bürokratlar kokteyllerini yudumluyor (www.eighteenthstreetlounge.com).

20.00

Oprah’ın aşçısı
Taksiye atlayıp Capital Hill’de Liaison Hotel’in içindeki Art and Soul Restoran’a gidin. Restoranın sahibi, ünlü TV yıldızı Oprah Winfrey’in eski aşçısı Art Smith. Zaman zaman büyük partiler verilen mekânda önce bara oturup gözlerinizi çevreye alıştırın. Kalamar, karides, istiridye, kum istiridyesi ve bamyadan yapılan Chesapeake Körfezi kızartmasıyla başlayın yemeğe. Land and Sea’deki mavi yengeç, brie peyniri ve et karışımı çok leziz. Hâlâ doymadıysanız pirzolayla devam edebilirsiniz. Tüm bunların üstüne hindistancevizi ve çikolatalı mini keklerle akşamı noktalayın. Şarap dahil iki kişi ortalama 250 TL (www.artandsouldc.com).

22.00

Özgür yürüyüş
Tesadüf bu ya, 15 santimetre topuklu Prada ayakkabılarınızı giymemişsiniz. Küçük bir yürüyüşe çıkıp, akşam yemeğini sindirmek, çevreyi keşfetmek istiyorsunuz. National Mall’dan aşağıya yürüyün. Hedef çiçeklenmiş sakura ağaçlarının hemen arkasındaki Lincoln Anıtı (www.nps.gov/linc). Akşam ışıklandırılmış anıt görülmeye değer. Bu dönemde geç saatlere kadar çevrede hareket var, endişe etmeyin.

Cumartesi

09.00

Sabah gösterisi
Florida Avenue Grill (1100 Florida Avenue NW), geçmişte sosyal haklar için yapılan gösterilerin anılarıyla dolu. Restoranın mönüsü 1944’ten bu yana güney mutfağının leziz yemekleriyle oluşturuluyor. Tereyağlı kurabiyeler, peynirli bisküviler, jambonlar... Duvarlar geçmişin ünlü bakan ve senatörlerinin fotoğraflarıyla süslü.

10.00

1600 Pennsylvania
Evet doğru. Turistik durakların en ünlüsü. Beyaz Saray’ı görmeden nasıl ayrılırsınız bu şehirden (www.whitehouse.gov). Önce 9 Amerikan vatandaşı bulmanız gerekiyor. En az 10 kişilik gruplar kabul ediliyor. Onlar bölge senatörleriyle bağlantı kurup binaya girmenizi sağlayabilir. Eğer senatörlerini bilmiyorlarsa internet hizmetinizde: writerep.house.gov. Obama’nın kapalı basket sahasını görmeniz mümkün olmasa da East Room, Diplomatik Kabul Odası ve devlet başkanlarının yemek yediği salon ziyarete açık.

13.00

Hello Betsy
Hayır, o Betsy değil bahsettiğimiz. Betsy Fisher’da yıldızlı bayraklar dalgalanmıyor. Fakat bu modern butikten Obama ekibindeki şık kadınlar giysilerini alıyor. Mağazanın sahibi Betsy Fisher Albaugh, eşleri tarafından alışverişe sürüklenen ve sıkıntıdan bayılmak üzere olan erkekleri bir kadeh şarap ya da kokteylle ferahlatıyor
(www.betsyfisher.com).

14.00

Kongre ziyareti
Tamamlanması tam altı yıl süren U.S. Capitol Visitor Center, üç yıl önce açıldı. ABD Kongresi’nin bulunduğu Capitol’e buradan girebiliyorsunuz. İsterseniz rezervasyonunuzu internetten de yaptırabilirsiniz. Ziyaretçi Merkezi’nde dönüşümlü sergilenen belgeler arasında köleliğin kaldırılması bildirisi, Bush’un 11 Eylül konuşmasının metni de bulunuyor (www.visitthecapitol.gov).

19.00

Parti peşinde
Bürokratik turlardan sıkıldıysanız şimdi gerçek Washington ahalisiyle tanışma zamanıdır. U Street Corridor’daki Local 16’ya gidin, bir tabureye tüneyip çevreyi seyre koyulun. Demokrat Parti üyelerinin çok sevdiği bu mekânda akşamın ilk kadehleri yuvarlanır. Salonlarından en güzeli çatıdaki. Tavsiyemiz karpuzlu martini (www.localsixteen.com).

20.30

Politik tabak
Birkaç sokak ötedeki Cork Wine Bar’da kentin en güzel kızartmalarını bulacaksınız. Sahipleri Halid Pitts ve Diane Gross, Başkan Obama’nın dostları. Halid, seçimde Obama’yı destekleyen Uluslararası Kamu Çalışanları Sendikası’nın yöneticisi, Diane ise uzun yıllardır Demokrat Parti’de. Mönüde tadımlık ve doyumluk seçenekler mevcut. Zeytinden peynir çeşitlerine, kaz butundan pazı kavurmasına ne ararsanız var. Bu arada kızartmaları unutmayın sakın. Şarap dahil iki kişi ortalama 110 TL (www.corkdc.com)

22.30

Nargileyi özlediyseniz
Sigarayı hâlâ bırakamadıysanız, nargileyi özlediyseniz Chi-Cha sizi bekliyor. Gece kokteylleri eşliğinde ballı tütünle doldurulmuş nargilenizi tüttürün. Kıyıda köşede yeni sevgilisiyle kırıştıran diplomatları boşverip rumba, salsa yapanları izleyin. Gözünüzü kapatıp açtığınızda Beyrut’ta, Marakeş’te olduğunuzu düşüneceksiniz, atmosfer öylesine benziyor ki... (www.latinconcepts.com/chi-cha)

Pazar

08.00

Sakin nehir
Washington’ın ünlü Potomac Nehri, sakuralar açtığında daha da güzelleşir. Georgetown ile Rock Creek Parkway’in birleştiği bölgedeki Thompson Boat Center’dan saati 15 TL ya da günlüğü 39 TL’ye kano kiralayın, nehirde tura çıkın. Çevredeki evlerin bahçesinde ünlü senatörler, Suudi prensleri kahvelerini yudumlarken siz sakin akan nehrin ve çiçek dolu japonkirazı ağaçları manzarasının tadını çıkarın
(www.thompsonboatcenter.com).

12.30

Sesinizi yükseltin
“ABD’deki zencilerin ana kilisesi” olarak bilinen St. Augustine’s Katolik Kilisesi, pazar ayinine saat 12.30’da başlıyor. Bu ayinler zenci ilahileri, gospel müziğiyle bir konsere dönüşüyor. Gitmişken bu mutlu ibadete tanık olma fırsatını kaçırmayın (www.saintaugustine-dc.org).

Nasıl gidilir

Bu hafta İstanbul’dan Washington’a gidiş-dönüş bir aktarmalı uçuşlar British Airways’te 1335, United’da 1204, KLM’de 1421 TL’den başlıyor. THY’de direkt uçuş 1694 TL. Festival programını web sayfasından takip edebilirsiniz: www.nationalcherryblossomfestival.org

False