GeriSeyahat 36 saatte St.Tropez
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte St.Tropez

36 saatte St.Tropez

Dünya sosyetesinin uğrak yeri St. Tropez’de hazirandan itibaren mega yatlar, özel uçaklar, villalar, spor otomobiller geçit yapıyor, gece kulüpleri, restoranlar dolup taşıyor.

Fiyatlar tavana vuruyor. Oysa bu hedonizm cennetini bahar başında uygun fiyatlarla keşfetmek mümkün. Parke taş kaplı sokaklarında yürüyün, restoranları, sanat galerilerini çevredeki doğal güzellikleri keşfedin. 

Cuma

17:30
St. Tropez 101

Paris Hilton nerede dağıtıyor, çok katlı yatların haftalık kirası ne kadar, Brigitte Bardot villasında kaç kedi, köpek besliyor? Tüm bu soruların yanıtını hızlandırılmış St. Tropez kursu gibi planlanan bir saatlik tekne turunda alabilir, kıyıdaki birbirinden güzel villaları görebilirsiniz. Brigantin II’nin kaptanı Stephane’de ne öyküler, anekdotlar var bir bilseniz... İngilizce turun ücreti 21 TL. (www.lebrigantin.com

20.00
Hint esintili aperatif

Günbatımı St Tropez’de aperatif saati. Turistler çoğunlukla Senequier kafenin terasına koşuyor. Oysa Pan Dei Palais Hotel çok daha akılcı bir seçenek. Ağaç oymalar, Hint tanrılarının heykelleriyle Rajasthan’ı çağrıştıran havuzlu barında Red One kokteylini (viski, amaretto, limon, çilek suyu, incir şurubu; 48 TL) yudumlayın, körili fıstıkları emmental peynirli nugatları atıştırın (pandei.com).

21.00
Yıldızlı akşam yemeği

Colette’te yıldız çok. Hem tavanda hem de zeminde... Sezz Hotel’deki sosyetik restoranın zekice uyarlanmış neo Akdeniz mönüsü Michelin yıldızlı şef Pierre Gagnaire’ın elinden çıktı. Mutfakta ise Jerome Roy var. Karpaçyo şeklinde çok ince doğranmış, marine edilmiş, Ortadoğu baharatlarıyla tatlandırılmış levrek, küp şeklinde kesilip tavada çevirilmiş kırmızı biberle servis ediliyor. İki kişilik akşam yemeği, şarap hariç 390 TL civarında (hotelsezz-sainttropez.com).

24.00
Mağara ya da iskele

Les Caves du Roy da yıldızlı mekanlardan. 1970’lerin Las Vegas kumarhanelerini andıran Hotel Byblos’taki mekâna palmiyeler, kırmızı halılardan geçilerek ulaşılıyor. Tıpkı Las Vegas’ta olduğu gibi burada da 20 dakikada bir servet yitirebilirsiniz. Sadece birkaç şişe şampanya ısmarlamanız yeterli bunun için (www.lescavesduroy.com). Le Quai’de sizi daha ekonomik, cüzdan dostu bir eğlence bekliyor. Halısından barına, masalarına her yer siyah. Funk, soul, blues’la coşan kalabalık bardağı 18 TL’ye majito ile serinliyor (lequai-St.-tropez.com).

Cumartesi

10.00
Pazardan alışveriş
Eğer alışveriş listenizde İran halıları, at etinden sosisler, kamuflaj desenli bikiniler varsa cumartesi sabahı Place des Lices’de kurulan pazara uğramalısınız. Ferrari’li gençlerden, çekçekli emeklilere alışveriş yapan kent halkıyla karşılaşacaksınız. Zeytinyağı, sabun, kilosu 32 TL’den paella, pek çok yerel yiyecek sizi bekliyor. Zeytine meraklıysanız Le Kemia’ya uğrayın. Anasonlu, limonlu, portakal çiçekli bisküvileri Chez Cathy’den kilosu 7 TL’ye alabilirsiniz.

12.00
Küçük ve ucuz tabaklar

Gör-görül mekânı restoranlar, turist tuzaklarıyla dolu semtte sakin bir ada gibi Le Dit Vin. Buda benzeri heykellerle süslü tapas restoranının kireç boyalı rustik yemek salonunda soyulma kaygısı yaşamadan roze şarabınızı yudumlayıp, küçük tabaklarda servis edilen mezeleri tadabilirsiniz. Domatesli ekmek dilimi üzerinde getirilen marine edilmiş sardalyelerin lezzeti uzun süre damağınızda kalacak. Şarap hariç iki kişilik yemeğin fiyatı 70 TL (Portail Neuf No: 43)

14.00
Plajda ikindi
St. Tropez’de nisanda deniz suyu sıcaklığı 15 derece civarında. Serin suyu seviyorsanız jet sosyetinin kulüplerinden Club 55, eşcinsellerin mekânı Aqua, bikinilerin çoğunlukla üstsüz kullanıldığı Nikki Beach’te sezonu açabilirsiniz. Niki’de şezlong ücreti 80 TL (nikkibeach.com). Akşam üzeri müziğin ve parti atmosferinin dozu yükseliyor. Yakındaki Coco Beach, restoran ve barıyla burjuvaları ağırlıyor. Müziğin dozu mor koltuklara kurulan konukları sarsmayacak kadar iyi ayarlanıyor (newcoco.fr).

17.00
Tişört, şapka ve robotlar

St Tropez’in mücevherlerini keşfetmeye çıktığınızda uluslararası markalarla karşılaşacaksınız önce. Neyse ki özgün butiklerin sayısı artıyor. Örneğin La Chemise Tropezienne yerel tasarımcıların giysilerini 280 - 420 TL arasındaki fiyatlarla satıyor (lachemisetropezienne.com). Seçtiğiniz giysiyi bir panama şapkayla tamamlamak isterseniz Truffaux’a uğrayın (truffaux.com). Eğer yakınlarda evinizde parti verecekseniz, aksesuvar arıyorsanız Luxury Stuff & Toys’da 60 santimetrelik siber robotlar (çifti 9400 TL), kristalden langırt masaları (29 bin TL) ilginizi çekebilir (luxurystuffandtoys.com).

20.00
İtalyan akşamı

Feniers Caddesi’ne girdiğinizde baton ekmeklerden, garsonların r’leri yuvarlayarak “T-r-r-r-r-r-e-s bien, monsieur-r-r-r” demesinden hemen İtalyan bölgesine geldiğinizi anlayacaksınız. Kentin en popüler restoranlarından biri, iki yıl önce dar bir ara sokakta açıldı. Cristina Saulini’de ince dilimlenmiş, üstüne domates ve parmesan rendelenmiş patlıcanı tatmalısınız. Krem peynirli, pastırmalı kıtır dürüm bir diğer seçenek. İki kişi şarap hariç ortalama yemek fiyatı 240 TL (cristinasaulini.com).

22.00
Esrik dörtlü

Üç yıl önce açılan Kube Hotel, dört barıyla tam bir parti mekânı. En çılgın barı Ice Kube, kutup soğuğunda votka yudumlamak için hizmetinizde. 25 dakikalık giriş, kalın kaban ve dört votka toplam 90 TL. Otelin çatısındaki Skybar şampanya eşliğinde körfez manzarası, havuzların ortasındaki Terrasse Martini beyaz kanepelerde özel şaraplar sunuyor. Eğer hâlâ adım atacak haliniz kaldıysa çıkmadan bilimkurgu filmlerini hatırlatan lobi barına da uğrayabilirsiniz (muranoresort.com).

Pazar

10.00
Yore köyü

Porsche ve süper yatlarla kamaşan gözler çoğunlukla St. Tropez’in aslında küçük balıkçı kasabası olduğunu unutuveriyor. Tepedeki 17’nci yüzyıl kalesine tırmanın. Ayaklarınızın altındaki masmavi Akdeniz’i, ormanlarla kaplı koyları, küçük köylerdeki kırmızıya çalan çatıları, sapsarı Notre-Dame de l’Assomption Kilisesi’ni seyredin (www.sainttropez.fr). Grammont’taki Musee de l’Annonciade, 16’ncı yüzyıl kilisesinden müzeye dönüştürülmüş. Koleksiyonunda Cote d’Azur’dan ilham alan Matisse, Derain gibi ressamların eserlerini göreceksiniz.

12.00
Kumda öğle yemeği

Medya şöhretleri, BMW’li avukatlar, moda meraklısı çocuklu çiftler pazar günü brunch ya da öğle yemeği için La Cabane Bambou’da bir araya geliyor. Mönüde deniz ürünleri, krem brüle gibi Gal yöresi tatlıları var. Yemekten sonra sahilde bir şezlonga (40 TL) uzanıp güneşlenebilir, masaj kabininde (yarım saati 110 TL) stresinizden arınabilirsiniz (cabanebambouplage.com).

Nasıl gidilir
Nisanın ikinci haftasında İstanbul’dan Nice’e Air France 458, Lufthansa 520, THY 679 TL’den başlayan fiyatlarla gidiş-dönüş direkt uçuyor. Nice’den St. Tropez karayoluyla 110 kilometre uzaklıkta. Otobüs, tren ve gemiyle iki kent arasında sık ulaşım imkânı var.


 

False