359 milyonluk şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

359 milyonluk şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 08:37

14’üncü şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş’ın kasası da doldu. Siyah-beyazlıların bir sezon boyunca elde ettiği gelirlere önümüzdeki sezon alacağı Şampiyonlar Ligi kazancı da eklenince şampiyonluğun değeri 359 milyon liraya ulaşmış olacak.

Haberin Devamı

Osmanlıspor'u 3-1 yenerek 14’üncü şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş’ın kasası da doldu. Bir yıl boyunca stat hasılatı, lisansı ürün satışı, sponsorluk ve yayın gelirleriyle Beşiktaş müthiş bir kazanca ulaştı.. Tüm bu gelirlere Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği gelirler de eklenince siyah-beyazlılar 359 milyon liralık gelire ulaşmış olacak. 

YAYIN GELİRİNDE DE LİDER
Performans pirimi olarak dağıtılan yayın gelirlerinden 18 takım arasında aslan payını Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar lige katılım payı, şampiyonluk primi, galibiyet ve beraberlik ödülleri ile eski şampiyonlukları için aldığı rakam 85 milyon lirayı aştı. Bu alanda Beşiktaş’ı ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe takip etti. Fenerbahçe’nin geliri 80 milyon lirada kaldı.

359 milyonluk şampiyonluk
REKOR GELİRE ULAŞTI
Beşiktaş bu sezon en fazla geliri oyuncu satışından elde etti. Siyah-beyazlılar sezon başında ve devre arasında yabancı takılara sattığı Atınç, Demba Ba ve Ersan Gülüm’den 27 milyon Euro’ya (90 milyon lira) yakın para kazandı. Bu futbolcularla Beşiktaş bir sezondaki en yüksek bonservis bedellerine ulaştı. Beşiktaş’ın bu sezon en çok kazandığı oyuncu ise Demba Ba oldu. Ba’nın satışından elde edilen gelir 13.5 milyon Euro’ya ulaştı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar isim hakkı, sponsorluk ve lisanslı ürün satışından da önemli bir gelire ulaştı. Siyah-beyazlıların sponsorluk geliri bu yıl 40 milyon lira olurken, isim hakkı ve lisanslı ürün satışından da 24 milyon lira kazandığı tahmin ediliyor.

YARISI ARENA’DAN
Beşiktaş bu sezon sadece son 3 maçında Vodafone Arena’da oynadı. Ancak burada bir sezonda elde ettiği bilet geliri kadar para kazanmayı başardı. Bursaspor maçı ile kapılarını açan Vodafone Arena, siyah-beyazlı kulübe 21 milyon liradan fazla para kazandırdı. Bu sezon lig maçlarının çoğunu Fatih Terim Stadyumu’nda oynayan Beşiktaş’ın bu alanda toplamda 50 milyon lira kazandığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın gelir tablosu

Futbolcu satışı 90 milyon lira
Yayın geliri 85 milyon lira
Şampiyonlar Ligi 67 milyon lira
Bilet hasılatı 50 milyon lira
Sponsorluk geliri 40 milyon lira
Lisanslı ürün satışı 20 milyon lira
İsim hakkı geliri 4 milyon lira
Türkiye Kupası 3 milyon lira

359 milyonluk şampiyonluk
GÜNEŞ İMPARATORLUĞU
Ligde 6 sezon sonra mutlu sona ulaşan Beşiktaş, kupayı 14. kez müzesine götürürken, hocası Şenol Güneş de tarihe geçti. Trabzonspor ile iki kez mutlu sonu Fenerbahçe’ye kaptıran Güneş, Beşiktaş ile Süper Lig’de şampiyonluk apoletini taktı... Milli Takım ile de dünya üçüncülüğü mutluluğu da yaşayan Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşarken, büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trabzonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye’nin en üst düzey liginde bordo mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş’ı çalıştırdı.
Siyah beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemeyle tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti de sona erdi.

“TRABZONLULARIN DUASI ÖNEMLİYDİ”
Maçın bitimiyle birlikte Güneş, mutluluğunu şu sözlerle anlattı:
“Herkesin hikayesi farklı. 7 yıl sonra, başkanın olağanüstü gayreti ve yönetim kurulu ile birlikte bunu hak etmişti. Şampiyonluğu hak etmiştik şampiyon gibi oynadık. İki takım yarıştı, başarısız diye bir şey yok. Fenerbahçe de iyi takım ama biz daha iyiydik. Sis gördük, yağmur gördük, kar gördük, engel gördük ama devam ettik. Trabzonspor taraftarının duası bizim için önemliydi. 2011’de maçlar bittikten sonra 3 Temmuz ortaya çıktı. O gün söylediklerim hala geçerli. Şampiyonluğu hak etmek kupayı almak demek değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!