3500 kişilik kongreye Türk başkan

Güncelleme Tarihi:

3500 kişilik kongreye Türk başkan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 21:23

PORTEKİZ’in başkenti Lizbon’da, 95 ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde katılımcının yer alacağı Avrupa Endokrinoloji Kongresi bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye, ev sahibi Portekiz ile birlikte 200’ün üzerinde bildiriyle kongrede en fazla bildiri sunan iki ülkeden biri olacak. Avrupa Endokrinoloji Kongresi’nin başkanlığını ise ilk kez bir Türk bilim insanı yapacak. Çatısında 47 ülke endokrinoloji derneği ve 11 Avrupa alt uzmanlık ve hastalık derneği olmak üzere toplam 58 derneği barındıran Avrupa Endokrinoloji Derneği’nce düzenlenenen kongre 23 Mayıs’ta sona erecek. Kongreye, Avrupa’daki tüm ülkelerin yanı sıra ABD, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Japonya, Çin ve Güney Kore ile Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden bilim insanları katılacak. Uluslararası alanda birçok ilke imza atmış “EndoBridge” projesinin kurucusu ve Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Okan Yıldız, kongrenin 19’uncu genel başkanı olacak.

Haberin Devamı

TÜRKLERDEN 200 BİLDİRİ

Kongreye ilişkin bilgi veren Yıldız, Türkiye’den 200 delegenin kongreye katılacağını bildirdi. Yıldız, “Türkiye, ev sahibi Portekiz ile birlikte 200’ün üzerinde bildiriyle kongrede en fazla bildiri sunan iki ülkeden biri olacak. Türkiye’deki bilimsel çalışmaların verileri uluslararası bilim camiası ile paylaşılacak” dedi. Kongrede dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabet ve obezite başta olmak üzere metabolizma, hipofiz, tiroid, adrenal, kemik ve kalsiyum ve kadın ve erkek üreme endokrinolojisi gibi birçok alandaki yeni araştırma sonuçları ile genel durum ve klinik çalışmaların tüm yönleriyle ele alınacak. Yıldız, hormon hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi için Avrupa’da bilim insanları ile politika yapıcı kişi ve kurumları bir araya getirmeyi hedeflediklerini de belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!