35. kilometre

Güncelleme Tarihi:

35. kilometre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 00:18

YASADIŞI geçişleri bertaraf etmek için 911 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırına örülmeye başlanan mödüler beton duvar, 35 kilometre uzunluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Yapımına tam iki yıl önce başlanan duvar, eni 2, boyu 3 metre olan 7 tonluk blok beton parçalarının eklenmesiyle oluşturuldu.

Suriye sınırının yaklaşık üçte biri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunuyor. Hatay sınır bölgesinde Şubat 2014 tarihinden bu yana yasadışı sınır geçişi ve kaçakçılığı önlemek için toplam 35 kilometre modüler beton duvar inşa edildi. 2016 nisan ayı başında inşaat tamamlandığında duvarın uzunluğu 72 kilometreye ulaşacak. Beton duvarın 50-60 metre öncesinde, akordiyon tel örgü ve hendekler bulunuyor.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinin Suriye sınırına sıfır noktasındaki Güveççi Sınır Karakolu ve gözetleme kuleleriyle sınır hattı sürekli gözetim altında. Gece de bölge termal kameralarla izleniyor. Sıfır noktasında AFAD’ın Suriyeli mülteciler için kurduğu 850 çadırlık bir çadırkent var. Sınırın Suriye tarafında da savaştan kaçan Suriyelilerin oluşturduğu birçok çadırkent mevcut. Bu bölgelerde de toplam 10 bin Suriyeli yaşıyor. Sınırın Türkiye tarafından, karşı tarafta süren savaşın sıcaklığını hissetmek mümkün. Kısa aralıklarla top atışları duyuluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!