34'ü bulan kazanır

Güncelleme Tarihi:

34ü bulan kazanır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 13:14

Uşak'ın Köprübaşı köyünde yaşayan iki kardeş yerel seçimlerde muhtar olmak için aday oldu. Köyde 66 seçmen var. İki kardeşten hangisi 34 veya daha fazla oy alırsa seçimi kazanacak.

Haberin Devamı

Halen köy muhtarlığı görevini yürüten ve birinci döneminin sonunda yeniden muhtarlığa aday olan 51 yaşındaki Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir dönem daha köyde muhtarlık yapmak istediğini söyledi. Kardeşi ve muhtarlıktaki birinci azası Bayram Kaya'nın da muhtar adayı olduğunu söyleyen Kaya, 4 mahalleden oluşan 77 nüfuslu köyde başka muhtar adayının bulunmadığını ifade etti. Yerel seçimlerde 66 seçmenin oy kullanacağını kaydeden Kaya, "İnşallah adayım. Allah utandırmasın. Kardeşim de aday. Tatlı bir rekabetle adaylık sürecini sürdürüyoruz" dedi. Ahmet Kaya, kardeşinin aday olmasının kendisini sıkıntıya sokmadığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

ARAMIZDA KÜSLÜK TOK

“Aramızda kırgınlık, küslük yok, asla da olmaz. O kazansa ne olur, ben kazansam ne olur? Alnımız açık. Adalet neyse o olsun. Demokrasinin gereği bu. Herkes aday olabilir. Benim de karşıma rakip olarak kardeşim çıktı. Köyde başka aday yok, herkes herkesi tanıyor, galip gelen seçilecek. Sonradan aday çıkar mı, bilmiyorum. Eğer seçilirsem mahalleleri birbirine sağlayan yolları asfalt yaptırmak bazı bölgelere kum döktürmek istiyorum. Kabristanımızın bakımı yapılacak. Göreve gelirsem bunları yapacağım.” Ahmet Kaya'nın eşi Nimet Kaya da iki kardeş arasında tatlı bir rekabet olduğuna işaret ederek, eltisiyle arasında sorun bulunmadığını, eşlerinin adaylık yarışını izlediklerini dile getirdi. Bayram Kaya ise daha iyi muhtarlık yapacağını düşündüğü için aday olduğunu söyledi. Köyün ihtiyaçlarının kendi döneminde giderileceğini belirten Kaya, "Köyümüz Velibey, Kıran, Sarılar ve Hacı Serviler mahallelerinden oluşuyor. Köyün nüfusu giderek azaldı. Köyün yol, su gibi sorunlarını çözmek istiyorum. Bu dönemde ağabeyimin yanında birinci azaydım. Bu kez yarışa ben de girdim. Güzel bir rekabet var. Allah'a şükür küslük, kırgınlık yok. Küçük bir köy. Halktan oy istiyoruz. İyi olan yarışı kazanacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!