330 öğrenciye devlet okulunda ücretsiz "oyun terapi"

Güncelleme Tarihi:

330 öğrenciye devlet okulunda ücretsiz oyun terapi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 09:26

330 öğrenciye devlet okulunda ücretsiz "oyun terapi"

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE'de ilk kez Avcılar'da "dezevantajlı" olarak nitelendirilen psikolojik sorunları bulunan 4-12 yaşlarındaki 330 çocuğu devlet okullarında oluşturulan oyuncak dolu odalarda 'oyun terapi'ye alındı.
'Benim oyunum, benim terapim' adı verilen proje, Avcılar Kaymakamlığı bünyesinde görevli klinik psikolog Melek Turan tarafından hazırlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avcılar Kaymakamlığı'nın onay verdiği projeye İstanbul Kalkınma Ajansı destek verirken, Mart ayından itibaren Avcılar'da belirlenen 10 ilkokulda oyun terapi odaları oluşturuldu. Rehber öğretmenler
4-12 yaşındaki 'dezavantajlı' olarak nitelendirilen 330 çocuğa oyuncaklarla dolu odalarda  45'er dakikalık 5 seans oyun terapi uyguladı.
Yeşilkent Mahallesi'ndeki Leyla Bayram İlkokulu'nda önümüzdeki ders yılında da devam edilecek projeye katkıda bulunarak oyuncak bağışlayan kuruluşlara törenle plaket verildi. Kaymakam Hulusi Doğan, Türkiye’de ilk kez Avcılar'daki devlet okullarında ücretsiz uyguladıkları proje ile toplam 1800 öğrenci veya çocuğa ücretsiz psikoterapi hizmeti verilmesinin hedeflendiğini anlatırken, çocukların ruhsal açıdan daha sağlıklı olmasını hedeflediklerini, söyledi. Kaymakam Doğan, "Yetişkinlerdeki psikolojik sorunların çözümünde de kişinin çocukluk yaşında yaşadıklarına inilmeye çalışılıyor. Burada henüz küçük yaştaki çocuklarımızın sorunlarını tespit edip çözümünü hedefliyoruz. Böylelikle sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamış oluyoruz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de, terapi uygulanan çocuklarla sohbet etti.
'Benim oyunum, benim terapim' proje sorumlularından Betül Güldü, Melek Turan'ın hazırladığı bu proje uyarınca yetim, öksüz ya da madde kullanmış, travma atlatamamış, içe kapanık, aşırı duygusal, davranış sorunları olan öğrencileri velilerinin onayı ile 10 okuldaki oyuncaklarla dolu terapi odalarına aldıklarını anlattı. Güldü, oyun terapi odasına alınan bir çocuğun şiddete eğilimli ise, onun içindeki öfkeyi özgürce dışa vurmasını, bu yolla rahatlamasını sağlayarak psikolojik sorunlarını tespit ettiklerini anlatırken, "Çocuklar oyuncaklarla duygu ve düşüncelerini ifade ediyor. Bunlarla oynarken saldırganlık, öfke veya, duygusal yönleri ortaya çıkıyor. Dışarıda her biri en az 150 TL tutarındaki 5 seanstan ilkine öğrencinin anne ve babası da dahil ediliyor onlarla detaylı görüşme yapılıyor" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!