330 eylemi

Güncelleme Tarihi:

330 eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 20:37

Olağanüstü Hal KHK’sı ile ihraç edilen 330 akademisyen için eylemler devam ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Zonguldak’taki birçok üniversitede dün protesto gösterileri yapıldı.

Haberin Devamı

İhraçların en yüksek olduğu Ankara Üniversitesi’nde ‘#HAYIRGitmiyoruz’ adıyla kampanya düzenlendi. Üniversiteden atılan akademisyenler, Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) konferans salonunda ‘Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet’ konulu açık ders verdiler. Üniversitenin Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve İletişim Fakültesi öğrencileri de ihraçları protesto etti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde dün ihraç edilen ve eşyasını toplamaya gelen akademisyenlere destek veren bir grup öğrenciye, karşıt görüşlü öğrenciler taşlı ve soda şişeli saldırı düzenlendi. 6 kişi gözaltına alındı.

330 eylemi

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri, ‘sessiz’ eylem düzenledi.

Haberin Devamı

28 üniversitenin sanat öğrencileri ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde okuyanlar ortak bildiri yayımladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın önünde okunan bildiride “Akademisyenlerin okullarımızdan uzaklaştırılması, bilime ve sanata vurulmuş bir baltadır” denildi.

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’nde öğrenciler ve onlara destek olan akademisyenlere polis TOMA’larla müdahale etti. 10 öğrenci gözaltına alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ise ‘DTCF Tiyatro yalnız değildir’ pankartı açarak yürüdü.

330 eylemi

 

Uludağ Üniversitesi’nde öğrenciler, ‘Hocama dokunma. Özgür sanat, özgür tiyatro’ pankartı açtı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları öğrencileri “DTCFyalnızdeğildir” pankartı açarak destek verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘Hocama Dokunma’ eylemi düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!