32 bin 206 öğrenci sağlık için çizdi

Güncelleme Tarihi:

32 bin 206 öğrenci sağlık için çizdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:17

36’ncı Pınar Çocuk Resim Yarışması sonuçlandı. Bu yılki teması ‘Sağlık ve Spor’ olan yarışmaya 5 ülkeden 32 bin 206 resim katıldı.

Haberin Devamı

İLKİ 1981 yılında gerçekleştirilen ve her yıl farklı bir temayla düzenlenen 36’ncı Pınar Çocuk Resim Yarışması sonuçlandı. Türkiye, Kıbrıs, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden toplam 32 bin 206 resmin katıldığı yarışmaya bu sene ilk kez sosyal medyadan da katılım gerçekleşti.

Bu yılki teması ‘Sağlık ve Spor’ olarak belirlenen Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılan 32 binin üzerinde resim Prof. Zahit Büyükişliyen ve Prof. Ergin İnan önderliğinde bir ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön eleme sonucunda 2. elemeye kalan 9 bin 467 resim başta ressam Prof. Ergin İnan olmak üzere, Prof. Zahit Büyükişleyen, Gazeteci İhsan Yılmaz, Gazeteci Rahşan Gülşan ve Gazeteci Ferhan Kaya Poroy tarafından incelendi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Türkiye çapında her coğrafi bölgeden 2 öğrenci, KKTC, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve sosyal medyadan 1’er öğrenci olmak üzere toplam 19 asil, 19 yedek öğrenci belirlendi. Özel eğitim veren okullarda okuyan öğrencilerin resimlerinden de 3’ü Samsung Tablet ve 6’sı profesyonel resim malzemelerinden oluşan çanta kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!