31 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

31 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 00:47

GAZETECİ Mehmet Baransu’nun, 28 Kasım 2013 tarihli Taraf gazetesinde yayınlanan, ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ haberiyle ilgili yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, Baransu ve gazetenin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şevki Çoban’ın, 16 yıldan 31 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Baransu ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği 1. Hukuk Müşavirliği avukatları katıldı.

 GİZLİ BELGE YAYINLAMA
Baransu’nun bazı avukatları vekillikten çekildiklerine dair dilekçeyi mahkemeye gönderirken, avukatı Ahmet Emre Bayrak ise sağlık sorunları olduğuna ilişkin dilekçeyi iletti. Duruşmada mütalaasını veren savcı, sanıklar Mehmet Baransu ve Murat Şevki Çoban’ın, ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme’, ‘devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme’ ve ‘MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme’ suçlarından toplam 16 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Mehmet Baransu, mütalaaya katılmadığını ve avukatı ile birlikte detaylı savunma yapacaklarını söyledi. Mahkeme, sanıkların son savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi. İddianamede, Mehmet Baransu’nun, 28 Kasım 2013 tarihli Taraf Gazetesi’nde, “Gülen’i Bitirme Kararı 2004’te MGK’da Alındı” başlıklı haberde, nitelik itibariyle gizli kalması gereken 25 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısı kararını manşetten yayınladığı ve bu yayınlarını ilerleyen günlerde de devam ettirdiği vurgulandı. Sanıklara 26’şar yıldan 52’şer yıla kadar ceza istendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!