31 ülkenin öğrencileri İEÜ'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

31 ülkenin öğrencileri İEÜde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 09:54

31 ülkenin öğrencileri İEÜ'de buluştu

Haberin Devamı

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde endüstri mühendisliği ve işletme eğitimi alan 300'ü aşkın öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) bir araya geldi.

Almanya, İsveç, Finlandiya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Rusya'nın da aralarında yer aldığı 31 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu Avrupa Endüstri Mühendisleri ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri, İEÜ Endüstri Sitemleri Topluluğu ESTIEM Komitesi organizasyonuyla İzmir'i yakından tanıdı. Avrupa'nın en büyük öğrenci toplulukları arasında yer alan ESTIEM öğrencileri genel kurullarını da İEÜ bünyesinde gerçekleştirdi.

İEÜ Endüstri Sistemleri Topluluğu Başkanı Yücel Önal, ESTIEM'in 55. Genel Kurulu'na ev sahipliği yaptıklarını, oylamada gelecek yıl toplantının Almanya'daki Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nde gerçekleştirileceğini söyledi. İzmir'de çeşitli geziler ve sosyal aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Önal, "Akademik ve sosyal açıdan kendini geliştirmiş 300 öğrencinin yer aldığı etkinliğimizde, Avrupa'nın en iyi okullarında okuyan 60 bin endüstri mühendisliği ve işletme öğrencisine ulaşabilen bir öğrenci ağı tarafından takip edildi. 82 üniversiteden katılımcılarla genel kurulun yanı sıra Avrupa ve dünyada endüstri mühendisliğinin geleceği, proje ve zaman yönetimi, öncü şirketlerin pazarlama stratejileri, analitik düşünmenin iş hayatındaki yeri gibi konuları tartıştık. Çok güzel dostluklar kurduk. Etkinlik boyunca kentimize ve ülkemize 300 gönüllü elçi kazandırdığımızı düşünüyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!