30'larının sonunda tek başına star: Sia

Güncelleme Tarihi:

30larının sonunda tek başına star: Sia
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 11:12

Son 10 yıl içinde hit şarkı yazarlığından gelip 30’larının sonunda tek başına star olan başka birini tanımıyorum. Sia’nın gizemi burada. Olay budur!

Haberin Devamı

SIA/THIS IS ACTING

Sia, bugün 40 yıllık yaşamından damıttığı her şeyi müzisyen olarak lehine kullanıyor. Alternatif rock, trip hop, elektronik denizlerinden geçmiş; kalbi soul, funk ve cazla atan Sia Furler bugün dünyada rafine pop marşları yazan, okuyan en önemli isimlerden biri...Vokalinin ustalığından söz etmeye gerek yok ama söz yazarlığı, besteciliği hep çıta yükseltti. Geçen 10 yıl içinde hit şarkı yazarlığından gelip 30’larının sonunda tek başına star olan başka birini tanımıyorum. 

Grammy sahibi; Broadway’de ‘Annie’ müzikalinde ‘Opportunity’ ile Altın Küre adayı; Rihanna’nın ‘Diamonds’, Britney Spears’ın ‘Perfume’, Beyonce’nin ‘Pretty Hurts’ adlı hitlerine; Christina Aguilera’nın ‘Bionic’ albümüne imza atmış; David Guetta, Eminem ve Flo Rida’ya eşlik vokal yapmış; Celine Dion, Katy Perry ve Kylie Minogue’la ortak çalışmalara girmiş müthiş üretken bir müzisyenden söz ediyoruz ayrıca.

 

Haberin Devamı

30larının sonunda tek başına star: Sia

 

2014 yılı Sia için büyük bir başarı eşiği. Youtube’da 1 milyar 120 bin tıklanmaya ulaşmış Chandelier; 530 ve 100 milyon tıklanmayı zorlayan ‘Elastic Heart’ ve ‘Big Girls Cry’ı da içeren ‘1000 Forms Of Fear’ albümünden sonra herkes yeni albümü merak etmekteydi. Ve 2016’da  ‘This Is Acting’ ile yüksek beklentileri karşılayan bir çıkış yakaladı Sia. 

Albümün ilk videosu (bu kez bir önceki albümün hit videolarının bu denli çok tıklanmasının sebeplerinden biri olan 13 yaşındaki dansçı Maddie Ziegler yok ama 9 yaşındaki dansçı Mahira Takano da kendisini aratmıyor) ‘Alive’ ses getirdi. Ancak ‘This Is Acting’ dinlemekle bitecek cinsten değil.

 

 

30larının sonunda tek başına star: Sia



Baştan sona çok güçlü 12 parça barındırıyor ki bunların arasından ‘Bird Set Free’, ‘One Million Bullets’, ‘Reaper’, ‘Cheap Thrills’, ‘Unstoppable’ ve ‘Footprints’ öncelikle ispatlayacaktır rüştünü. 7. stüdyo albümü ‘This Is Acting’de; Adele ve Kanye West’in de desteğini alan Sia Furler’la dayanışma içine girmek güzel elbet ama misal, ben Adele ya da Lana Del Rey olsam kendisinin 40 yaşından sonra arz edeceği potansiyelden çok korkardım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!