300 fidan daha dikildi

Güncelleme Tarihi:

300 fidan daha dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 17:53

300 fidan daha dikildi

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, geçen ekim ayında oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na öğrencilerin de katılımıyla 300 çam fidanı daha dikildi. Böylece hatıra ormanına dikilen fidan sayısı 800'e ulaştı.
Işık Mahallesi, Aktaş Mevkisi'nde iki yıl önce çıkan yangında zarar gören 2 hektarlık ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması amacıyla geçen ekim ayında çalışma başlattıldı. alana 500 fıstık çamı dikilerek 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu. Ödemiş Kent Konseyi ve Ödemiş Orman İşletme Şefliği işbirliğiyle oluşturulan ormana bugün 300 çam fidan daha dikildi. Fidan dikme törenine Ödemiş Fazıl Alpay Sağlık Mesleki ve Teknik Lisesi, Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zafer İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Anafartalar İlkokulu ve Çaylı İlkokulu öğrencileri de katıldı.
Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş, amaçlarının yanan alanın tekrar yeşillendirilip, öğrencilere doğa sevgisini aşılamak olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından çam fidanları toprakla buluşturulup, can suları verildi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!