30 Yıl Sonra Gelen Hizmet Yüz Güldürdü

Güncelleme Tarihi:

30 Yıl Sonra Gelen Hizmet Yüz Güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:54

MANİSA'DA MAHALLE MAHALLE HER ALANA HİZMET GÖTÜREN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÖZELLİKLE YILLARDIR ÇEŞİTLİ NEDENLERDEN DOLAYI HİZMETE HASRET KALMIŞ VATANDAŞLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.

Manisa’da mahalle mahalle her alana hizmet götüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yıllardır çeşitli nedenlerden dolayı hizmete hasret kalmış vatandaşların yüzünü güldürdü.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ayrım yapmadan her mahalleye hizmet götürme sözü, il genelinde hizmetlerle kendini göstermeye başladı. Özellikle yıllardır hizmete hasret kalmış köylerde, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler yüz güldürdü. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Mahallesi’ndeki parke taşı döşeme, ev boyamaları ve yol düzenleme çalışmaları da burada yaşayan vatandaşlardan takdir topladı. Yıllarca mahallelerine hizmet gelmediğini ifade eden mahalle sakini Cengiz Acar, “Yıllarca köyümüze hiç yardım gelmedi. Ama Büyükşehir geleli, önemli çalışmalar oldu. Allah razı olsun başkanımızdan. Parke taşları, badanalar gibi hizmetlerden çok memnunuz” dedi.
"25-30 YILDIR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMIŞTI"
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirten Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Yaşar Ahmet Yılmaz da, “Şimdiye kadar yaklaşık 20-25 yıldan beri diğer köylere yapılıp da bizim köye gelmeyen hizmetler vardı. Köyümüzün birçok eksiği vardı. Ovamızın yapısından içme suyumuz bulunmuyordu. Geçen yıl MASKİ tarafından proje hazırlandı. Bağlanması için artık sona geldi. Bunun sevincini yaşıyor köylülerimiz. Yaklaşık 25-30 yıldır hiçbir düzeltme dahi yapılmamış, bir çivi bile çakılmamıştı. Büyükşehir hem mezarlığa giden, hem de su deposuna çıkan iki tane yolumuzu kullanılabilir bir hale getirdi. Eskiden traktörle bile çıkamadığımız yerlere artık özel araçlarımızla bile çıkabiliyoruz” dedi.
"GÜZERGAH ÜZERİNDEN GEÇENLER DE HİZMETİN FARKINDA"
Mahallelerinin önünden geçen otoban nedeniyle vatandaşların çay molasını mahallelerinde verdiklerini aktaran Muhtar Yılmaz, “Köyümüz mola verilen bir köydü. Ancak çamur deryası olması nedeniyle burada çay molası veren misafirlerden utanıyorduk. Yapılan parke taşı döşeme çalışmasıyla bu sorun ortadan kalktı. Hatta geçenlerde burada mola veren İstanbullu bir vatandaş burası ilçe mi diye sorunca bundan çok mutlu olduk. Tabi ki eksiklerimiz var. Mesela köyümüze toplantı, düğün ve bir araya geleceğimiz sosyal bir tesisimiz yok. Buna çok ihtiyacımız var. Köyümüzde bir kale kazısı var. Bu kazı yakın zamanda turist çekecek deniyor. O nedenle böyle bir sosyal tesis talebimiz var. Bunun dışında hizmetleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!