30 ülkeye ‘siber’saldıracağız

Güncelleme Tarihi:

30 ülkeye ‘siber’saldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

2014 yılının ilk çeyreğinde yapılacak siber güvenlik tatbikatında, katılımcı ülkelerin kurumlarına siber saldırılar Türkiye’den yapılacak.

Tatbikat için yaklaşık 30 ülkeye teklif yazısı gönderileceğini ifade eden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, başvuruların temmuzda başlamasının planlandığını kaydetti. Dünyada, 2000 yılı öncesinde yıllık 50 bin olan büyük siber saldırı sayısının, 2012’de 100 milyona çıktığını dile getiren Acarer, tatbikatlarda, kuruluşların açıklarını başka kuruluşlarla paylaşma amaçlarının olmadığını belirterek, “Kuruluşları, zafiyetleriyle ilgili bilgilendirmek amacıyla ücretsiz olarak yapılıyor.

Ticari kaygımız yok. Sonuç neyse onu gönderiyoruz” dedi. Tatbikatla ilgili uluslararası kuruluşların görüşlerinin alınacağını anlatan Acarer, “Türkiye’de bu tatbikata 61 kuruluşun katılması yetmez” dedi. Siber saldırıları gerçekleştiren hacker’ların 15 yaşında bilgisayar kullanmaya başlayan kişiler olduğunu kaydeden Acarer, “Bilgisayar kullanma yaşı giderek küçülüyor. Bu alanda kuralların çok daha iyi oturtulması lazım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!