30 saniyede 10 turşu yedi

Güncelleme Tarihi:

30 saniyede 10 turşu yedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 00:00

Çubuk’ta düzenlenen, “5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen turşu yeme yarışmasını 20 saniyede 10 turşu yiyen İranlı Sacid Abdi kazandı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalin ikinci gününde, festivale katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

Yöresel ürünlerde büyük indirimler yapıldığını ve bu sayede vatandaşların ihtiyaçlarını ilçeden karşıladığını belirten Özden, tüm Ankaralıları ilçeye beklediklerini söyledi.

Festivalin bu yılki konukları arasında bulunan Slovakya, Gürcistan, İran ve Kazakistan’dan gelen müzik ve halk dansları toplulukları, gün boyunca gösteriler sundu. Kostümleriyle dikkat çeken Gürcistanlı ve İranlı gruplar danslarıyla davetlilerce dakikalarca alkışlandı.

İranlı Abdi kazandı

“Festivalin en renkli bölümlerinden biri de düzenlenen yarışmalar oldu.

“En hızlı turşu yeme yarışması”na Kazakistan, İran, Slovakya ve Gürcistan’dan misafirler katılırken, beş ayrı yarışmacıya içinde 10 adet salatalık turşusunun bulunduğu tabaklar verildi. Yarışmanın başlamasıyla İranlı Sacid Abdi, 10 adet turşuyu yaklaşık 20 saniyede bitirerek, birinci oldu. Abdi’ye, birincilik ödülü olan hediye paketini Belediye Başkanı Lokman Özden verdi.

Festivalde, ilçe merkezine kurulan 300’den fazla stantta yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda ailenin geldiği festivalde alışveriş yapanlar, özellikle turşulara ve yöresel ürünlere büyük ilgi gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!