Meksika'da "30 çocuğa tecavüz eden AIDS'li rahip suçsuz bulundu" iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Meksikada 30 çocuğa tecavüz eden AIDSli rahip suçsuz bulundu iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 00:54

Meksika’da HIV pozitif bir rahibin, yaşları 5 ile 10 arasında değişen 30 farklı kız çocuğuna tecavüz ettiği, ancak ülkedeki başpiskoposluğun Jose Garcia Ataulfo adlı papazı suçsuz bulduğu öne sürüldü. Meksika Başpiskoposluğu ise haberi yalanladı ve kayıtlarında bu isimde bir rahip olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Daily Mail'in derlediği habere göre, rahip Jose Garcia Ataulfo tarafından seçilen kurbanlar genel olarak Meksika'nın kuzey bölgesinde kalan Oaxaca eyaletinde yaşayan çocuklardan oluşuyor. Küçük çocuklardan birisinin ailesinin, rahibi Vatikan'a şikayet etmesine rağmen bu şikayeti geri çevrildi.

Son zamanlarda gerçekleşen olaylardan sonra Papalık adına konuşan Papa Francis, rahip kimliğiyle çocuklara karşı işlenen cinsel suçların cezalandırılacağını ve bu rahiplerin piskoposluklardan temizleneceğini söyledi.

urgente24.com isimli bir İspanyol haber sitesinde yayımlanan bir habere göre Meksika Başpiskoposluğu tarafından rahip Ataulfo'nun görevini hiçbir şekilde kötüye kullanmadığına kanaat getirildi.

Ancak tecavüz kurbanı olan çocukların ailelerinden sadece iki tanesi rahibin suçsuz bulunmasına karşı çıkıp şikayetlerini tekrarladı.

Haberin Devamı

Anonymous Mexico adlı internet sitesi kurbanlardan birinin annesinin Papa Françesko ile Roma'da buluşma isteğini yayınladı, fakat Vatikan'dan gönderilen ve davanın kapandığı vurgusuyla başlayan mektup ile bu istek reddedildi.

YALANLANMA GELDİ

Meksika Başpiskoposluğu ise Daily Mail başta olmak üzere birçok uluslararası yayın organınca kullanılan haberi yalanladı. Başpiskoposluk sözcüsü Hugo Valdemar Romero, kayıtlarında bu isimde bir rahip olmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!