3 ustanın hüneri

BEN derbi oyunlarına hep bir futbol bayramı olarak bakarım. Tadı da başkadır tuzu da. Dün akşamki oyundan da büyük keyif aldım.

Tam bir lig maçı oldu. Fenerbahçe’nin yabancılarından dolayı bir fazlalığı var. Beşiktaş’ta oynayan 3 yabancı oyuncu var. Bir tanesi kalede. Zaten maçtan önce %60’ı yabancı olan Fenerbahçe, favori gösteriliyordu. Benim işim Beşiktaş’la.

Beşiktaş dün akşam çok akıllı, çok yürekten top oynadı. Zaten Fenerbahçe Stadı’nda oynamak pek kolay iş değil. Ama Beşiktaş öne de geçtiği maçı kurtaramadı. Tabii ki hepsi çok yürekli oynadılar ama yenilen 2 golde ailece defansın hatası var. Tigana, maçtan önce, maç senaryosunu iyi yazmış. Kullandığı onbir de iyi düşünülmüş. Bir tek genç Mehmet maçın ağırlığının ismini kaldıramadı.

Yürekten oynadı

Tigana,
ilk yarı bittiğinde İbrahim Akın’ı alır diye düşündüm. 20 dakika rötar yaptı. Sergen, Tümer, Kleberson, üçü de üst seviye oyuncular. Beşiktaş dün akşam bu üç ustanın iyi oyunlarıyla ayakta kaldı. Öbür oyuncular da ustalara yardım etmede kusur yapmadılar.

Cordoba, hep dediğim gibi işi ciddiye aldığında bu ülkenin en iyi kalecisi diyorum. Bana göre maçın hakemi topu oyunda tutmakla bu zevkli oyuna katkısı oldu. İlk yarıda Tümer’in bir pozisyonu var, faul var ama penaltı yok. Çünkü top dışarda, hareket de dışarda. Sergen başka bir alem. Koşmaz, koşamaz diyen herhalde utanmıştır. 90 dakika sahada kaldı. Hem koştu, hem didişti hem de iki gol yaptı.

Sergen’in resitali

Büyük maçların büyük oyuncuları olur. Dün akşamın en büyüğü Sergen. Ben Fenerbahçe’nin Ganalısı Appiah’ı ilk defa çıplak gözle seyrettim. Her eve lazım eşya gibi. Çok beğendim. Onun da hakkını yemeyeyim. Beşiktaş için bu başlangıç olursa, lig üçüncülüğü için umudu var derim. Beşiktaşlı futbolcular unutmasın ki, böyle yürekten oynarlarsa üçüncü olurlar. En kısa yoldan da Avrupa’ya çıkış üçüncülükte. Oyunun bir sevindirici tarafı da tribünlerden hiç küfürlü ses çıkmadı. Neticede şampiyonluğa oynayan bir takımın kendi sahasında çıkan bu puan Beşiktaş’ın prestijidir.
Yazarın Tüm Yazıları