3 trilyonluk gol

Güncelleme Tarihi:

3 trilyonluk gol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hakan, İnter’i UEFA Kupası'nda tura taşırken, bir çok kelleyi de kurtardı

1: Tardelli’nin işine son verilecekti

2: Moratti başkanlığı bırakacaktı

3: Bir çok futbolcu kadro dışı kalacaktı

4: Fanatik taraftarlar kulübü basacaktı

Hertha Berlin'i attığı son dakika golü ile UEFA Kupası'ndan adeta tek başına eleyen İnter'li Hakan Şükür ‘‘Mucize yaratan kurtarıcı’’ olarak gösteriliyor. Oyuna girdikten sonra maçın kaderini değiştiren Hakan attığı inanılmaz önemli golle İnter'de pek çok kelleyi şimdilik kurtardı.

Eğer İnter yenilseydi, öncelikle Teknik Direktör Marco Tardelli'nin görevine son verilecek, bir çok futbolcu satılacak, büyük para cezası kesilecek veya kadro dışı bırakılacaktı. Hepsinin ötesinde, fiyasko ve yanlış yönetimle suçlanan Başkan Massimo Moratti belki görevini bırakmaya zorlanacak, fanatik taraftarlar da kulüp binasını basarak eylemler düzenleyeceklerdi. RAI TV’si Hakan Şükür’ün bu golünün ayrıca Inter’in Avrupa’da yoluna devam etmesiyle 3 trilyon liralık reklam ve gişe geliri elde etme yolunu da açtığı şeklinde yorum yaptı.

KRİZİ GEÇİŞTİRDİ

İşte Hakan'ın nefis golü şimdilik İnter'deki krizi geçiştirdi. Bu arada Almanlar geçtiğimiz yıl Hertha Berlin'e G.Saray forması altında tam üç gol atan Hakan'ın bu kez İnter adına kaydettiği şok golle ‘‘Çantada keklik görülen’’ turdan olmalarını bir türlü hazmedemeyerek futbolcumuza ‘‘Berlin'in katili’’ lakabını taktılar. Hertha Teknik Direktörü Roeber maçtan sonra elenmenin etkisi ile küfürler savururken ‘‘Hakan kenarda uslu uslu oturuyor bizde İnter'i eliyorduk. Oyuna girince içime gol atacağı doğdu. Korktuğum da başıma geldi. Hakan'ın golünde resmen uyuduk. Çok üzgünüm’’ dedi.

İTALYANCA BÜYÜLEDİ

Hakan büyük zaferden hemen sonra ilk kez İtalyan televizyonlarına çıkarak golünü ve galibiyeti yorumladı. Hakan'ın yanında tercümanı olmasına karşın kusursuz bir İtalyanca konuşması önce spikeri büyüledi.

Hertha'nın belalısı

Alman ekibine karşı Avrupa kupalarında toplam 4 maçta forma giyen Hakan Şükür, rakip fileleri 4 defa havalandırdı

TAKIMINI SIRTLADI

Hakan Şükür, Hertha Berlin'in belalısı oldu. Yıldız futbolcu, Alman takımına karşı Galatasaray ve İnter formalarıyla oynadığı 4 Avrupa maçında toplam 4 gol attı. Önceki günkü maçın son 23 dakikasında forma giyen Hakan Şükür, attığı muhteşem golle İnter'i UEFA Kupası'nda 4. tura taşırken, Hertha Berlin, Avrupa defterini kapamak zorunda kaldı.

G.SARAY'DA 3 GOL

Kral, G.Saray formasıyla, 1999-2000 sezonundaki Şampiyonlar Ligi'nde, Hertha Berlin karşısında 2 kez forma giydi. 2-2 berabere biten İstanbul'daki ilk maçta 23. dakikada fileleri havalandıran Hakan, Cimbom'un Berlin'de 4-1 kazandığı maçta da 48 ve 66. dakikalarda iki gol atmıştı. İnter'de, Hertha Berlin'e karşı oynadığı ilk maçı boş geçen Hakan Şükür, önceki günkü karşılaşmada golünü attı ve Alman ekibinin ağlarını toplam 4. kez havalandırmış oldu.

Formasını ve golü başta başkan Moratti'ye ve çilekeş taraftarlara armağan eden Hakan şunları söyledi:

‘‘Zor günler geçiriyoruz. Her takımın başına gelebilir. Ben kenarda oturuyorum diye bir tepkim olamaz. Hocam Tardelli görev verirse oynarım. Bana ‘Git Hertha Berlin defansını karıştır. Sen işini bilirsin' dedi. Böylesine önemli bir golü atmak bana nasip oldu. Çok mutluyum. İleride daha da iyi olacağız. Ben İnter'i seviyorum’’ dedi.

Bunun üzerine maçın yorumcusu Fulvio Collovati, Hakan için ‘‘İşte profesyonel, iyi niyetli alçak gönüllü, yetenekli hepsinin ötesinde 5 ayda inanılmaz güzel İtalyanca öğrenen ve konuşan sempatik bir futbol yıldızı’’ değerlendirmesinde bulundu.

MUCİZE YARATTI

Hakan’ın çabalarının, görmemezlikten gelerek geçmişte acımasızca eleştiren İtalyan futbol basını 180 derecelik bir dönüşle Hakan'a övgüler yağdırarak ‘‘Mucize yaratan bir kurtarıcı’’ gözüyle bakmaya başladı. Bütün gazeteler Hakan'ın golünü manşetlere çıkartırken Boğaziçi'nden gelen Kral'ın İnter'i cehennemden söküp aldığını yazdı.

Bazı gazeteler de Hakan'ın Başkan Moratti'yi öncelikle düşünmesinin bir uygarlık örneği olduğunu vurgulayarak, ‘‘Başkan bu hüzünlülüğü hak etmiyor.’’ demesinin de örnek sayılmasını gerektiğini yazdılar.

Bu arada halen bedelsiz olarak İnter'de top koşturan Hakan'ın yarın gece Floransa'da eski hocası Fatih Terim'e karşı ilk on birde sahaya çıkmasının şimdi daha da önem kazandığını hatırlatan Basın ‘‘Hoca-talebe derbisi görülmeye değer olacak’’ yorumu yaptı.

Başkan Massimo Moratti maçtan sonra soyunma odasına giderek bizzat Hakan'ı kutladı. Moratti ‘‘Hem sonuç, hem tur atlamamız hem de Hakan için sevindim.Terden ve yağmurdan sırılsıklam olmuş 54 numaralı güzel formasını ve attığı nefis golü bana armağan etti. Ama şimdi ne olur yorgun yüreğimizi iki gün dinlendirelim’’ diye konuştu. Teknik Direktör Marco Tardelli ise ‘‘Hakan Şükür çok yetenekli. Benden koca bir aferin alırken, bu golü hak etti’’ dedi.

Attığı golle İnter’i cehennemden çıkardı

Libero (7): FELAKETTEN KURTARDI

Hakan Inter'i son felaketten kurtardı. Yoksa dünyanın sonu gelecekti.

RAI 1 TV'si: KEYİF VERECEK

G.Saray'dayken gollerini izlediğimiz Hakan artık ayağımızda. Onun gollerini izlemek keyif verecek. Tebrikler Şükür.

İtalia 1 TV'si: KLASINI GÖSTERDİ

Hakan klasını gösterdi. Büyük bir gol atarak İnter'in kaderini değiştirdi.

BZ (Almanya): CEZALANDIRDI

Hakan Şükür, karşılaşmanın bitimine saniyeler kala Hertha Berlin’i cezalandırdı.

Bild (Almanya): UEFA’DAN ELEDİ

Maçın bitimine 100 saniye kala Hakan Şükür attığı golle İnter'in yoluna devam etmesini, Hertha Berlin’in de UEFA Kupası’ndan elenmesini sağladı.

Der Tagespiegel (Almanya):

RÜYAYI SÖNDÜRDÜ

Şükür'ün golü, maçın bitimine az bir zaman kala, Hertha'nın UEFA rüyasını söndürdü.

Berliner Zeitung (Almanya): SADECE HAYALMİŞ

Hakan, Hertha'nın çeyrek final hayallerinin gerçek olmadığını gösterdi.

Attığı golle Inter'i cehennemden çıkardı

La Gazzetta dello Sport (7)

Hakan yeniden doğdu

Hakan Şükür mucizesi. Türk büyük bir gol attı takımını kurtardı, yeniden doğdu.

Corriere dello Sport (8)

Takımını kurtardı

Hakan'ın mucizesi ile İnter'de bayram var. Her şey bitti derken büyük bir gol attı. Takımını kurtardı.

Stadıo (8)

Berlin’i Hakan yıktı

Allahtan Hakan Şükür var. Hakan bu takıma çok faydalı. Hertha Berlin'i yine Hakan yıktı.

Tuttosport (7)

Tardelli’yi ipten aldı

Berlin'in katili Hakan, Tardelli'yi ipten çekip aldı. Sanki Allah, gökten Hakan'ı indirip İnter üzerindeki lanetle mücadele ettirdi.

La Nazione (7)

Kaderi değiştirdi

Hakan İnter'i cehennemden çıkardı. Bitimine saniyeler kala Hakan kaderi attığı nefis golle değiştirdi.

Corrieere della Sera (9)

Antolojiye geçecek

Hakan kabusu sildi. Moratti Hakan'a teşekkür etti. Türk futbolcu antolojiye geçecek bir gol kaydetti.

La Repubblica (7)

Kabus sona erdi

Kabus son dakikada sona erdi. Hakan çok güzel bir gol kaydetti ve galibiyette başrolü oynadı.

İl Messaggero (7.5)

Krizi şimdilik erteledi

Hakan, harika bir gol attı krizi şimdilik erteledi. Avrupa'da son 16 takım arasına İnter'ini de soktu.

La Stampa (6.5)

Büyük bir gol attı

Maçın kaderini Hakan değiştirdi, her şeyi halletti. Büyük bir gol attı. Herkesi kurtardı.

İl Giornale (7)

İnter’i Avrupa’da tuttu

Hakan son anda İnter'i Avrupa'da tuttu. Yoksa San Siro İnter'in üzerine yıkılacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!