3 takla attılar

Güncelleme Tarihi:

3 takla attılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'ya gitmek üzere eşi Cem Adler'le yola çıkan Bülent Ersoy, Çanakkale yakınlarında otomobilin lastiğinin patlaması sonucu meydana gelen kazada, ölümden döndü. 3 takla atan otomobilde sağ ayağı ve belinden yaralanan Ersoy, ameliyat edildi.

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Bülent Ersoy, eşi Cem Adler'in kullandığı otomobilin dün sabah Çanakkale yakınlarında lastiğinin patlaması sonucu 3 takla attığı kazada, ölümden döndü. Sağ ayağı ve belinden yaralanan Ersoy, ameliyat edildi. Eşi Cem Adler'le, şoförü Vedat Yılmaz kazadan yara almadan kurtulurken, araçta bulunan Adler'in dayısı Erdoğan Gök'ün sol omzu çıktı.

Bülent Ersoy ve Cem Adler çifti, şoförleri Vedat Yılmaz ve Adler'in dayısı Erdoğan Gök ile İzmir'den karayoluyla Almanya'ya gitmek üzere gece 01.30 sıralarında yola çıktı. Askerliğini yapmak üzere 4 Ocak'ta Almanya'daki birliğine teslim olacak Cem Adler'in kullandığı B SX 631 plakalı 3.18 BMW otomobil, Aliağa'da trafik ekipleri tarafından durduruldu. Alkol kontrolünden geçirilen Cem Adler, yoluna devam etti.

Dün sabah saat 07.10 sıralarında Çanakkale'ye 8 kilometre kala Radar Tepesi Mevkii'ne geldiğine gelen otomobilin sağ ön lastiği patlayınca Adler direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, 3 takla atıp savruldu.

KASAP YARDIMA KOŞTU

Kazada yaralanan sanatçı Bülent Ersoy'la yara almadan kurtulan eşi Cem Adler, olay yerinden kamyonetiyle geçen bir kasap tarafından Özel Çanakkale Hastanesi'ne götürüldü. Adler'in dayası Erdoğan Gök ve şoförü Vedat Yılmaz'ı da kaza yerine yetişen trafik polisleri hastaneye ulaştırdı.

Yapılan ilk kontrolde Bülent Ersoy'un sağ ayak başparmağı kökünde ve tarağında 2 kırık olduğu, kasığında da 13 santim uzunluğunda, 3 santim derinliğinde kesik oluştuğu saptandı. Kazanın şokunu üzerinden atamayan Ersoy, ameliyata alındı.

AMELİYAT BAŞARILI

Bülent Ersoy'a cerrahi müdahaleyi yapan Çanakkale Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden ortopedi uzmanı Dr. Murat Sözer, ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve sanatçının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Ersoy'un kazadan şans eseri ucuz kurtulduğunu söyleyen Dr. Sözer, ‘‘Sağ ayak birinci tarak kemiği ve sağ ayak parmağında kırık var. Belkemiğine yakın, leğen kemiğine paralel yerde derin kesik var. Eğer bu kesik bir santim aşağıda olsaydı burada arter damar var. Çok tehlikeli olabilirdi. Allah korumuş’’ dedi.

Bülent Ersoy'un ameliyattan sonra odasına alındığı anestezi yapıldığı için 24 saat hastanede kalması gerektiğini belirten Dr. Sözer, ‘‘Ondan sonra genel durumuna, hastalığının seyrine göre ve kendi de isterse İstanbul'daki büyük bir hastaneye sevki yapılabilir’’ diye konuştu.

SİLAH ŞÜPHESİ

Cem Adler'in, silah sesine benzer bir ses duyduğunu söylemesi üzerine, kaza sırasında 3 takla atarak hurdaya dönen otomobilde inceleme yapıldı. Canakkale İl Jandarma Komutanlığı yakınındaki otoparka çekilen otomobilin kaportası üzerinde 2 delik dikkat çekti. Ancak jandarma yetkilileri, sesin lastik patlamasından kaynaklandığını, deliklerin ise kaza sırasında darbe ve sürtünmeden dolayı oluştuğunu söyledi.

Birlikte olmak için araba yolculuğunu kabul etti

Kazayı burnu bile kanamadan atladan Cem Adler, eşi Bülent Ersoy'un başından bir an olsun ayrılmadı. Adler'in sol omzu çıkan ve doku travması teşhis edilen dayısı Erdoğan Gök de tedavi altına alındı. Şoför Vedat Yılmaz da tıpkı Cem Adler gibi kazadan yara almadan kurtuldu.

Bülent Ersoy, gazetecilerle görüşmek istemeyince, hastane yöneticileri ve basın mensupları arasında da gerginlik yaşandı. Olayı yakınlarına cep telefonuyla duyuran Cem Adler, kazayı şöyle anlattı:

‘‘Almanya'da önce Berlin'e annemin yanına gidecektik, sonra da Köln'e gidip askeri birliğime teslim olacaktım. 1 Ocak'ta askere alınmam gerekiyor ama araya tatil girdiği için bu süre 4 Ocak'a kadar uzatıldı. Bülent Hanım uzun araba yolculuklarından hoşlanmadığı halde, bu özel gün için otomobiline de binmedi, benim otomobilimle gelmek istedi. Yola çıktık. Aliağa'da alkol testinden geçtim. Yolumuza devam ettik. Çanakkale'ye varmak üzereyken, birden silah sesine benzer bir ses duydum. Duymamla takla atmaya başlamamız bir oldu. Daha sonra arabanın lastiğinin patladığını ve o şekilde takla attığımızı öğrendim. Askerlik görevimi yapmak istiyordum. Ama şimdi eşimi yalnız bırakamam. Askerliğimin ertelenmesi için hastaneden alacağımız raporları Almanya'ya göndereceğim.’’

Dayı Erdoğan Gök de, kaza sırasında şoför Vedat Yılmaz'la birlikte otomobilin arkasında uyuduklarını söyleyerek, ‘‘Bülent hanımın 'Cem' diye haykırışıyla irkildik. Araba takla atıyordu’’ dedi.

Bülent Ersoy ölümden döndü

Takla atan otomobilde emniyet kemeri takılı olduğu için ölümden dönen Bülent Ersoy, yeni yyıla hasta yatağında girecek. Sağ ayağında 2 kırık ile kasığında da 13 santim uzunluğunda ve 3 santim derinliğinde kesik oluşan Ersoy, derhal ameliyata edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan sanatçı, gazetcilerle görüşmek istemedi. Cem Adler'in kullandığı BMW marka otomobil, 3 takla attıktan sonra hurdaya döndü.

3 yıl önce yılbaşında ayağı kırılmıştı

Bülent Ersoy, 3 yıl önce de yine yılbaşı gecesi ayağını kırdı. 1995 yılının 31 Aralık akşamı İzmir Fuar Göl Gazinosu'ndaki yılbaşı konserinde talihsiz bir kaza yaşadı.

Yılbaşı kutlamaları sırasında saatler tam gece yarısını gösterirken sahneye çıkan Ersoy, geri geri adım atarken arkasındaki basamağı fark edemedi. Seyircilerin çığlıkları arasında sırt üstü düşen Ersoy, görevlilerin yardımıyla kalktı. Ayağındaki büyük sancıya rağmen 3 şarkı daha söyledikten sonra sahneye terkeden Ersoy hastaneye kaldırıldı. Çekilen filmde, Ersoy'un ayak tarak kemiğinni kırılıdğı anlaşıldı. Sanatçı uzun süre tekrerlekli sandalye ve koltuk değneği kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!