3 şeritli bulvarlarda hız sınırı ikilemi

Güncelleme Tarihi:

3 şeritli bulvarlarda hız sınırı ikilemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 17:32

Doğukent, Söğütözü ve Angora bulvarlarındaki 50 kilometrelik hız sınırının, trafikte sıkışmalara yol açtığını ve sık sık uygulanan trafik cezaları nedeniyle mağduriyete sebep olduğunu savunan Başkentli sürücüler, “İncek ve Bağlıca bulvarları da aynı özelliklere sahip. Ancak o bölgelerde sınır 70 kilometre. Limitler yeniden düzenlenmeli” dedi.

Haberin Devamı

Doğukent, Söğütözü ve Angora bulvarlarını kullanan sürücüler, 50 kilometre hız sınırının yukarı çekilmesini istiyor. Üç şeritlik bulvarlarda uygulanan 50 kilometrelik sınırın, trafiği sıkıştırdığını ve sıkça yapılan radar uygulamaları nedeniyle tuzağa dönüştüğünü iddia eden sürücüler şunları söyledi: “Doğukent, Söğütözü ve Angora bulvarlarında uygulanan 50 kilometrelik hız sınırı herkesi mağdur ediyor. Yol kenarına kurulan gizli radarlara 56 kilometre hızla girdiğimiz zaman adresimize ceza gönderiliyor. Üç şeritli yollarda neden bu kadar düşük hızda ilerlememiz gerektiğini anlayamıyoruz. Uygulama, trafiği sıkıştırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Trafiğe ayak uydurabilmek için yasal sınırın biraz üzerine çıktığımızda ceza ile karşı karşıya kalıyoruz. Günün her saati bu bulvarlar üzerine kurulan gizli radarlar tuzağa dönüşüyor. Adresimize gönderilen toplu trafik cezası tebligatları ile karşılaşmaktan bıktık.

Haberin Devamı

İNCEK VE BAĞLICA’DA 70 KİLOMETRE

Başkent’in farklı noktalarında bulunan benzer özelliklere sahip bulvarlarda daha yüksek hız sınırları uygulanıyor. Örneğin aynı şekilde 3 şeritli olan İncek ve Bağlıca bulvarlarında sınır 70 kilometre. Yüzde 10’luk dilimi de eklediğimizde bu güzergahlar üzerinde 77 kilometre hızla ilerleyebiliyoruz. Doğukent, Söğütözü ve Angora bulvarlarında aynı sınırın neden uygulanmadığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Yetkililer, bu üç bulvardaki limitleri, ihtiyaca uygun olarak yükseltmeli. UKOME geçtiğimiz yıl ana arterlerde 70 olan sınırı 82’ye çıkarmıştı. Talep ettiğimiz değişikliğin de UKOME kararı ile uygulanabilir olduğunu düşünüyoruz.”

UKOME 82’YE YÜKSELTMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini artırma yetkisi 32’ye çıkarılmıştı. Bu değişikliğin ardından UKOME Genel Kurulu tarafından alınan kararla İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun, Esenboğa yolları ile 1071 Malazgirt, Anadolu, Sabancı ve Ankara Bulvarı gibi taşıma kapasitesi yüksek, bölünmüş yollarda otomobiller için hız sınırı 70 kilometreden 82 kilometreye yükseltilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!