3 puan önemli

FENERBAHÇE yavaş yavaş yükseliyor. Kötü oynarken kazanarak hem moralleniyor, hem de zirve takibini sürdürüp üst sıralara doğru tırmanıyor.

Ben, Aragones’in maça Emre ile başlayacağını tahmin ediyordum. Ama o geçen hafta Galatasaray derbisindeki 11’i bozmadı. Semih sakatlanıp, Emre oyuna girince takım değişti. Emre, sahadaki mücadeleye hareket getirdi. İleriye doğru oynamak isteyen bir oyuncu ve dün gece de iyiydi. İki şut attı bunlar güzel şeyler. Böyle giderse becerisini ve şahsiyetini ortaya koyarak takımına daha çok fayda sağlayacak.

İki gol var maçta ve ikisinde de Roberto Carlos’un imzası bulunuyor. Fenerbahçe etkili olduğunda o da iyi oynuyor. Kalitesi ve futbol bilgisi tartışılmaz. Orta sahada iyi niyetle mücadele eden iki adam var. Selçuk ve Josico. Ama dün onlara yardım eden yoktu. Uğur Boral çok kötü. Her aldığı topu eziyor, ileriye doğru gidemiyor ve hücumdaki Güiza’yı besleyemiyor. Geriye oynuyor. Sol açıktaki bir futbolcu yan top yapmaz, geriye oynamaz. Sağ bek Gökhan bile ondan daha fazla bindirme yapıyor. Uğur, her geçen gün kötüleşiyor. Hiç bir olumlu hareketi yok. Top kullanmasını geçtim, pas bile veremiyor. Böyle futbolculuk olmaz. Fenerbahçe forması giyen bir oyuncu, bu kadar laubali mücadele edemez. Aragones onu kesmeli. Her hafta oynatarak genç oyuncusunu daha çok köreltiyor.

Güiza’ya yazık

Güiza ileride yalnız başına. Top gelmiyor. Ne uzun top atılıyor, ne de çizgiye inip önüne top bırakılıyor. Adam da böyle olunca kötü görünüyor. Kezman ile mukayese ediyorlar. Alakası yok. Kezman gene top alıyordu. Ama o topla bile etkisizdi. Güiza’dan bu takım böyle faydalanamaz. İkili mücadeleye giriyor, yeri geliyor defansına yardım ediyor. Çaba harcıyor. Ama arkadaşları onun futbol dilinden anlamıyor. Güiza’ya yazık oluyor.

Alex gelince, Deivid daha çok devreye girince bu takımın gücü daha da yükselecek. Deivid henüz sakatlık sonrası üzerindeki ürkekliği atmış değil. Ama her maç üzerine koyuyor. Carlos’a attırdığı goldeki akıl dolu pası övgüye değerdi.

Ankaraspor iyi bir takım. Topu da iyi kullandılar. Son 15 dakikadaki oyunu, maçın başında sergilese sonuç daha değişik olurdu. Çok enerjik bir ekip ama bunu 90 dakikaya yayamadılar.

Fenerbahçe sezon başındaki o çok kötü görüntüsünü üzerinden atmış. Henüz istenen seviyede değiller daha ama en azından kazanmayı beceriyorlar. Uzun maratonda da önemli olan bu.
Yazarın Tüm Yazıları