3 kutup da Türkiye’yi parçalamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

3 kutup da Türkiye’yi parçalamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 11:26

Üçbeş Kişi adlı halk hareketinin Münih’te düzenlediği toplantıda konuşan CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, ‘Türkiye’nin üç kutuplu dünyanın ortak masasındaki pasta konumunda’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 16 Nisan’da referanduma sunulacak yeni anayasa taslağına neden ‘hayır’ dediklerini anlatan CHP’li Haluk Pekşen, şunları söyledi:

“Eğer sandıktan evet çıkarsa, Türkiye’de bundan sonra hiçbir seçim yapılmayacak derlerse şaşırmayın. Yada, il başkanlarını vali olarak atıyorum derlerse, bir yargıca şunu tutuklayın emrini verirse kim itiraz edebilecek? Çünkü, Millet Meclisi yeni yasa ile yok hükmünde sayılıyor ve tüm yetkileri tek kişinin eline geçiyor. Aslında bir kukla görevi görecek. Burada hayır demenin tek nedeni olan bir Erdoğan değil. Türkiye’nin jeopolitik coğrafi konumu nedeniyle, Amerika, Avrupa ve Rusya tarafından parçalanmak istendiğinin farkına varmak. Türkiye bu üç kutuplu dünyanın ortak masasındaki pasta konumunda. O yüzden, demokrasi ve güçlü Türkiye’nin bölünmesini önlemek için hayır diyerek ülkemize sahip çıkmamızdır. Çünkü, bu yeni anayasa taslağında çağdaşlık, hukuk, insan hakları, özgürlükler gibi değerler yok. İlkel toplum yaratılmaya çalışılıyor.”

Haberin Devamı

3 kutup da Türkiye’yi parçalamak istiyor

HERKES SANDIĞA GİTSİN

“Bunun önüne sandığa gidip oy kullanarak geçebiliriz. Bunun için de sandığa gitmeyenleri ikna etmeli ve eğer yüzde 87 oranında seçmen sandığa giderse AKP’yi ve bu anayasa taslağını alt ederiz. Sandığa gitmeyenleri ikna edip hayır demelerini sağlamak gerekir. O zaman bu işi bitiririz.”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

“Bir hukukçu olarak söylüyorum. 15 Temmuz kesinlikle bir darbe girişimidir. Buna karışanlar veya bir şekilde alet olanlar kesinlikle vatan hainidir, alçaklıktır ve kesinlikle yargılanıp hak ettikleri cezayı çekmelidir. Ben ilk ez Balyoz davasında tanıdım bu örgütü ve gerçekten çok korkunçtular. İnanılır gibi değil. Devletin en sır odası kozmik odaya bile girip Pensilvanya’ya ilettiler. Ama Fetöcüler kendi başlarına bir cemaat değiller. Yalnızda değiller ve bunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!