3 kuşak berber birlikte çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

3 kuşak berber birlikte çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 10:46

3 kuşak berber birlikte çalışıyor

Haberin Devamı

SUNGURLU(Çorum), (DHA) - ÇORUM’un Sungurlu İlçesi'nde berberlik yapan 75 yaşındaki İsmail Doğan mesleğini önce oğluna, sonra da torununa öğretti. Doğan'a ait berber dükkanında 3 kuşak beraber çalışıyor.
Sungurlu'da yaşayan İsmail Doğan, 15 yaşındayken ilçedeki bir berber dükkanına çırak olarak girdi. Aradan geçen 60 yılda mesleği öğrenip sürdürdü. Kendisine ait bir berber dükkanı açan İsmail Doğan, mesleğini önce oğlu Ufuk Doğan'a sonra da torunu Kerem Doğan'a öğretti. İlçedeki İstanbul Caddesi'ndeki berber dükkanın da üç kuşak beraber çalışıyor. Mesleğini 60 yıldır aynı heyecan ve azimle yaptığını söyleyen İsmail Doğan, "Yaklaşık 30 yıl oğlumla birlikte bu işyerinde beraber çalıştık. 5 yıl öncede de torunuma bu mesleği öğrettim. şimdi o da birlikte çalışıyor. Üçümüz beraber işe gidip geliyoruz. babadan oğluna sonrada torununa geçen bir meslek oldu. torunum ile beraber çok ayrı bir duygu" dedi.
Babasından öğrendiği mesleği oğlunun da yapmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen 44 yaşındaki Ufuk Doğan, "Hem babamla hem de oğlumla aynı işyerinde beraber çalışarak para kazanıyoruz. Evimize beraber ekmek götürüyoruz. Bu çok güzel bir şey" diye konuştu.
ALTIN BİLEZİK
20 yaşındaki Kerem Doğan ise babasının ve dedesinin yaptığı berberliği çok merak ettiğini ve her zaman ilgisinin olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sağ olsunlar dedem ve babam bana bu mesleği öğrettiler ve altın bileziğimi koluma taktılar. Bu meslek sayesinde insanlarla daha çok iletişim içerisindeyim. Dedemle ve babamla çalışmanın da farklı bir güzelliği var. Benim yaptığım hataları onlar düzeltiyorlar." 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!