3. Köprü ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

3. Köprü ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 18:18

3. Köprü inşaatı ile ilgili özellikle İstanbulluların merakla beklediği gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 3. Köprü ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

3. Köprü ile son gelişmeleri aktaran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, inşaatın son durumu hakkında bilgi vererek, 3. Köprünün ne zaman açılacağına ilişkin açıklamalar yaptı.

İstanbul'un büyük sorunu haline gelen trafik yoğunluğuna çözüm olması beklenen 3. Köprünün açılış tarihi netleşti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını taşıyacak olan 3. Köprü'nün, 2016 yılının bahar aylarında açılması hedefleniyor.

3. Köprü ne zaman açılacak?

Köprü inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Nisan 2016 gibi hizmete açılması bekleniyor.

3. Köprü ne zaman açılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, geçtiğimiz günlerde köprü ile ilgili gelişmeleri aktardı. Binali Yıldırım, “Köprünün tabliye yerleştirme işi yüzde 95 seviyesinde, ana kablo montajı yüzde 97’i geçmiştir. Genel gerçekleşme yüzde 88’e ulaşmıştır. Bu sadece köprü değil, etrafındaki 115 kilometre bağlantı yolları da buna dahildir.” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılan çalışmalar neticesinde, dünyanın en geniş açıklıklı köprüsü olduğu vurgulandı. Köprüde 4 gidiş, 4 geliş, karayolu ve 2 tren hattı yer alacak.

Köprü için inşaat bitim süresi gittikçe kısalıyor. İnşaatın büyük oranda tamamlandığının altını çizen Bakan Yıldırım, "Bu haliyle köprümüz 2016'nın ilk yarısında tahmini nisan, mayıs ayında hizmet vermeye başlayacaktır. Bu köprünün ve bağlantı yollarının hizmete girmesiyle İstanbul'daki şehir içi ağır vasıta trafiği tamamen kuzeydeki köprüye aktarılmış olacak." bilgisini verdi.

 3.Köprü' de iki kıtanın birleşmesine kaç metre kaldı?

İstanbul'un merakla beklediği 3.Köprü için Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine 391 metre kaldığı belirtildi. İnşaatın hız kesmeden devam ettiğini belirten yetkililer, şu ana kadar 59 çelik tabliyeden 42'sinin montaj işleminin ve kaynak işleminin tamamlandığını ifade etti.

 3.Köprü nerede olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Boğaz' ın birbirine en çok yaklaştığı yerde konumlanacak. Köprü güzergah olarak, Avrupa'da Sarıyer'in Garipçe köyü ile Anadolu'da Beykoz'un Poyrazköy semtlerinde yer alacak. Trafik geçişlerinin artacağı ve nüfusun yoğunlaşması olacağı tahmin edilen bu bölgelerde de ayrıca emlak fiyatlarında da artış yaşanması bekleniyor.

Haberin Devamı

3. Köprü inşaatında selfie çektiler

3. Köprü ne zaman açılacak

Geçtiğimiz aylarda çok konuşulan diğer bir konu da 3. Köprü'de çekilen selfie (özçekim) olmuştu. İki gencin hiçbir güvenlik önlemine takılmadan zirveye çıkarak görüntü çekmesi sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan konu olmuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!