3. Köprü bağlantı yolları için ihale yapıldı

Güncelleme Tarihi:

3. Köprü bağlantı yolları için ihale yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 17:11

Toplam yatırım bedeli 7 milyar lirayı aşacak Kuzey Marmara otoyolu projesinin Asya kısmını Limak İnşaat-Cengiz İnşaat ortak girişim grubu; Avrupa kısmını ise Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat-Hasen Yapı AŞ Ortak Girişim Grubu kazandı.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ihale sonuçlarını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, projenin Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesiminin otoyol yapımını kazanan şirketlerin verdiği işletme süresinin 6 yıl 9 ay ve 13 gün; Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri kesiminin yapımını kazanan şirketlerin verdiği işletme süresinin ise 7 yıl 9 ay 10 gün olduğunu açıkladı.

8 GRUP TEKLİF VERMİŞİ
Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 3.Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara otoyolu projesinin Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri; Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesimi iki ayrı paket halinde Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihaleye açılmış ve toplam sekiz ortak girişim grubu Avrupa ve Asya etapları için tekliflerini Mayıs başında vermişlerdi.

YATIRIM 7 MİLYAR LİRA
İhale kapsamında inşaat süresi 36 ay olarak öngörülürken, ihaleyi en kısa işletme süresini verenin kazanacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Yıldırım, Asya kısmı için toplam yatırım tutarının 4.5 milyar lira, Avrupa kısmı için ise 2.7 milyar lira olacağını belirterek, "Bu projede toplam yatırım gelecek üç yılda 7 milyar lirayı bulacak ve bu yatırım Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesinden kaynak kullanılmadan gerçekleştirilmiş olacak" dedi.

Bu firmalar teklif vermişti:
*Cengiz İnşaat-Limak İnşaat Ortak Girişim Grubu 
*Makyol İnşaat AŞ 
*Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat-Hasen Yapı AŞ Ortak Girişim Grubu 
*Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat Ortak Girişim Grubu 
*Nurol İnşaat- Özaltın İnşaat- Fernas İnşaat-Özgün İnşaat Ortak Girişim Grubu 
*STFA Holding- Gülsan İnşaat- Yapı Merkezi AŞ Ortak Girişim Grubu 
*IC İçtaş İnşaat - İçtaş Altyapı Yatırımları- Astaldi SpA- Astaldi Concessioni SpA Ortak Girişim Grubu 
*Çelikler İnşaat- YSE Yapı Sanayi Tic. AŞ- Polat Yol Yapı Sanayi Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu.

BAKMADAN GEÇME!