'3 Kitap 1 Bilet' kampanyasına destek

Güncelleme Tarihi:

3 Kitap 1 Bilet kampanyasına destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:02

'3 Kitap 1 Bilet' kampanyasına destek

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, köy çocuklarını ve kitap olmayan yerleri kitapla buluşturmayı hedefleyen '3 kitap 1 bilet' etkinliğine destek veriyor. Kampanya dahilindeki ilk oyun Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.
Çankaya Belediyesinin kültür-sanat ve eğitime olan katkıları sürüyor. Bu bağlamda köy çocuklarını kitapla buluşturmayı amaçlayan farklı bir kampanyaya destek olan Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi kapılarını kitap ve eğitime destek için açtı. Spartaküs Kültür ve Sanat Derneği'nin desteğiyle Umut Marangoz'un projesi olarak hayat bulan “3 Kitap 1 Biletö kampanyası için ünlü sanatçı Füsun Demirel tarafından sahnelenen “Aşk Dersleriö adlı tek kişilik gösteri, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahibi olarak katıldığı etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de oyunu, salonu dolduran vatandaşlarla birlikte izledi.   
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen oyun sonrası yaptığı konuşmasında, “Çankaya Belediyesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi olarak, sanat ve kültür konusunda Ankara'nın çölleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi. 
Tekin Bingöl ve Alper Taşdelen, sanatçı Füsun Demirel'e ve projeye emeği geçenlere teşekkür plaketi ve çiçek sundu. 
İLK OYUNDA 1432 KİTAP
Aşkı ve cinselliği ironik bir açıyla anlatan oyunda Füsun Demirel, günümüz koşullarında kadınlık ve erkeklik meselesini kadının bakış açısıyla sundu. Salonu dolduran Çankayalıların projeye desteği tam oldu. Yoğun ilgi sonucunda daha ilk etapta 1432 kitap elde edildi. Kitaplar, Çankaya Belediyesi Can Yücel Parkı içinde bulunan Oğuz Tansel Kütüphanesi'ne bağışlandı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!