3 kişiye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

3 kişiye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 12:19

Samsun'da beyin kanaması sonucu ölen 63 yaşındaki Prof.Dr. Fethi Bayraklı’nın organları 3 kişiye hayat verecek.

Samsun'da ders anlattığı sırada geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen 63 yaşındaki Prof.Dr. Fethi Bayraklı’nın karaciğeri ve iki böbreği alındı. Karaciğer Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne gönderilirken iki böbreğin ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde nakil bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi.

OMÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olan 4 çocuk babası Prof.Dr. Fethi Bayraklı, geçen pazartesi günü öğrencilerine ders anlattığı sırada beyin kanaması geçirerek yere yığıldı. Ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Prof.Dr. Bayraklı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailesi, profesörün vasiyeti üzerine organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine OMÜ Tıp Fakültesi ekipleri organları inceleyerek sağlıklı olan karaciğer ve iki böbreği yapılan operasyonla aldı. Prof.Dr. Bayraklı’nın karaciğerinin Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir hastaya, iki böbreğin ise OMÜ Tıp Fakültesi’nde iki hastaya nakledileceği belirtildi.

Prof.Dr. Fethi Bayraklı’nın cenazesinin de yarın öğle namazından sonra Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!