3 kilo eroinle yakalanan 3 sanığa 15'er yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

3 kilo eroinle yakalanan 3 sanığa 15er yıl hapis istemi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 15:15

3 kilo eroinle yakalanan 3 sanığa 15'er yıl hapis istemi

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK / BOLU, (DHA) - BOLU'da, TEM Otoyolu'nda otomobil içinde 3 kilogram eroinle yakalanan 3 kiden Oktay Ö. ile Tayfun K.'nın tutuklu, Durmuş Ş.'nin ise tutuksuz yargılanmasına başlandı. Duruşmanın sonunda Durmuş Ş. de kaçma şüphesi nedeniyle  tutuklandı.
Geçen Mart ayında kiralık otomobille Ankara'dan İstanbul'a giden Tayfun K. yönetimindeki otomobil, TEM'in Gerede mevkisinde asayiş uygulama noktasında durduruldu. Polis, başka bir suçtan yakalama kararı bulunan araçtaki Oktay Ö.'yü gözaltına aldı. Diğer 2 kişi de işlemler için Emniyet'e davet edildi. Polis, 2 kişinin tavırlarından şüphelenince Emniyet bahçesindeki otomobilde arama yaptı. Araçta çanta içinde 3 kilogram eroin bulundu.
Tutuklanan Oktay Ö. ve Tayfun K. ile tutuksuz DurmuÅŸ Åž.'nin Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına baÅŸlandı. Sanıklar, 'UyuÅŸturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları duruÅŸmada hazır bulundu. Sanıklardan Oktay Ö., uyuÅŸturucunun Ankara'da oturan arkadaşına ait olduÄŸunu, uyuÅŸturucuyu Ä°stanbul'dan alırken ona aracılık yaptığını ileri sürdü.Â
2 SANIK 'Ä°LGÄ°MÄ°Z YOK' DEDÄ°
Sanık Tayfun K. ise 3 yıldır uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Araçta uyuşturucu olduğunu Durmuş da ben de bilyorduk ama bize değil Oktay'a ait" dedi.
Tutuksuz sanık Durmuş Ş. ise olayla bir ilgisi olmadığını söyleyerek, "Benim olayla hiçbir alakam yook. Benim çantadan falan haberim yoktu" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Durmuş Ş.'nin de kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Durmuş Ş., duruşma çıkışında adliye polisinin gözetiminde dışarıda sigara içtikten sonra gelen polisler tarafından tutuklandı.
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!