‘3. Bursa Yenileşim Ödülleri’ sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

‘3. Bursa Yenileşim Ödülleri’ sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 14:06

‘3. Bursa Yenileşim Ödülleri’ sahiplerini buldu

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 8.’si düzenlenen Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu ve 3. Bursa Yenileşim Ödülü töreni Podyum Park - Podyum Davette yapıldı. Törende Liderlik Kategori Ödülü’nü Aktaş Holding, Strateji Yönetimi Kategori Ödülü’nü de Yeşim Tekstil aldı. Maysan Mando ise Büyük Ödüle uzanan firma oldu. Ödül töreninin ardından sahne alan Fütürist - Ekonomist Ufuk Tarhan, ‘Hibrid Gelecekte T-İnsan Olmak’ isimli sunumu ile gelecekte insanları bekleyen yeni gelişmelerle ilgili değerli bilgiler paylaştı.

BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından “Fütürizm ve İnovasyon: Geleceği Şekillendirmek” teması ile organize edilen sempozyumun açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, küresel rekabetin bilgi temelli olarak hız kazanmasının bilgi ekonomisini toplumsal gelişmenin anahtarı haline getirdiğini belirtti. Otomasyon ve otonom uygulamaların yarattığı  ucuz iş gücünden bağımsızlaşma süreci ve merkeze dönüş eğilimi ile Endüstri 4.0’ı içselleştirmeye başladıklarını söyleyen Baylan, ülke olarak başarılı olmanın yolunun yönetişimden ve eğitimden geçtiğinin, aksi takdirde gelişmiş ülkelere göre düşük olan iş gücü maliyeti avantajının çok fazla anlamının kalmayacağının altını çizdi. Baylan, “Yenileşim kavramı ülke genelinde bir kültüre dönüşmediği ve sonu olmayan bir süreç halini almadığı sürece gerçek gelişimden ya da etkin bir ilerlemeden söz etmek mümkün olmayacaktır. Bu noktada tüm kişi, kurum ve  kuruluşların hedefi bu konuya kenetlenmek olmalıdır” dedi.

BÜYÜK ÖDÜL MAYSAN MANDO’NUN

Baylan’ın konuşmasının ardından sempozyuma katkı koyan sponsorların, ödül değerlendiricilerinin ve etkinliği organize eden BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu üyelerinin plaketleri takdim edildi. Plaket takdiminin ardından 3. Bursa Yenileşim Ödülü Törenine geçildi. “Ödül Yürütme Kurulu” tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Aktaş Holding, Liderlik Kategori Ödülünün sahibi oldu. Aktaş Holding’in ödülünü Teknik Grup Yöneticisi Hakan Korkmaz, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun elinden aldı. Yeşim Tekstil de Strateji Yönetimi Kategori Ödülünün sahibi oldu. Yeşim Tekstil’in ödülünü Tedarik Zinciri ve Satın Alma Direktörü Ali Yayla, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun elinden aldı. Büyük Ödülün sahibi ise Maysan Mando oldu. Firma; yenileşime açık olma ve ona öncülük etme noktasında etkin bir lidere sahip olması, Ar-Ge merkezi kurarak çalışanlarına yüksek lisans ve doktora desteği vermesi, bilgi üretimini teşvik etmesi, “Benim bir fikrim var” projesini hayata geçirmesi, cirosunun yüzde 30’unu yeni ürün ve süreç geliştirme doğrultusunda elde edilen ürünlerden sağlaması gibi özellikleriyle ödüle uzandı.  Maysan Mando’nun ödülünü Kalite Sistem Yöneticisi Ahmet Ersin Eren, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun elinden aldı.

“KODLAMA BİLMEYENİN GELECEĞE GEÇİŞ PASAPORTU OLMAYACAK”  

Ödül töreninin ardından sahne alan Fütürist - Ekonomist Ufuk Tarhan, “Hibrid Gelecekte T-İnsan Olmak” isimli sunumu ile gelecekte insanları bekleyen yeni gelişmelerle ilgili değerli bilgiler paylaştı. Konuşmasının başında azılı bir fütürist olarak uzun yıllardır çok çalışmaya gayret gösterdiğini belirten Tarhan, başka yetkinlikler kazanma adına kendisini geleceğe senkronize ettiğini söyledi. Geleceğin içinde yaşamak için artık inovasyonun yeterli olmadığını dile getiren Tarhan, yepyeni şeyler bulmak ve daha buluşçu olmak zorunda olduklarını kaydetti. Tarhan, fütürizmin ileriye doğru kestirimler yapmaya ve olasılıkları yükseltmeye çalıştığını ifade ederek, “Bundan sonra değerli olacak olan şey, siber varlık üretmek ve dağıtmak olacak. 2020’de Çin, halkının bir sosyal skora sahip olacağını ve halkın bu skorla değerlendirileceğini duyurdu. Dünya hızla kendi topluluklarını siber veri haline getirmeye çalışıyor. Ülkeler bu alanda önlemler almaya başladı. Umarım Türkiye’de de bu yönde çalışmalar başlar. Türkiye’de fütürizme uygun çalışmalar yapıldığına tanık oluyorum ve bu çok sevindirici. Ülkemizde doktorların, genetik mühendislerinin ve makine mühendislerinin bir araya gelerek yapay kulak imal ettiğine şahit oldum. Şu an ne iş yapıyorsanız yapın o işte kalmanız mümkün değil. Yepyeni şeyler yapmaya hazır olun” diye konuştu.

Tarhan, sunumu boyunca katılımcılarla paylaştığı videolarla da geleceğe yönelik pencereler açtı. Tarhan’a sunumu sonunda Başkan Günal Baylan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!